Oppaat

Strap-on – Ultimaattinen Opas

Kiinnostavatko strap-on -leikit, mutta et ole aivan varma miten hommat hoituvat? Siinä tapauksessa olet saapunut oikeaan paikkaan. Kokosimme tähän ultimaattiseen oppaaseen kaiken, mitä sinun ja kumppanisi on hyvä tietää päästäksenne sujuvasti alkuun.

Löydät alta kattavan silmäyksen erityyppisiin asiaankuuluviin varusteisiin ja niiden monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. Annamme myös vinkkejä, miten löydät omiin tarpeisiisi sopivat välineet. Lopuksi kerromme hieman peggingistä, joka kasvattaa jatkuvasti suosiotaan pariskuntien keskuudessa.

Mikä ihmeen strap-on?

Siltä varalta että strap-on on sinulle täysin vieras termi, aloitetaan aivan alkeista. Kyseessä on dildo, joka kiinnitetään vartaloon ja jolla penetroidaan kumppania joko vaginaalisesti tai anaalisesti. Sitä kutsutaan myös nimillä “vyödildo” tai “harness dildo”. Kiinnikkeenä on tavallisesti valjaat, alushousut tai vaginan sisälle asettuva uloke.

Yksinkertaisesta toimintaperiaatteesta huolimatta se avaa lukemattomia erilaisia käyttömahdollisuuksia. Sitä voi käyttää kuka tahansa sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ja sen avulla voikin leikitellä totutusta poikkeavilla valtasuhteilla ja sukupuolirooleilla. Kun nainen penetroi sen avulla miestä, kutsutaan toimitusta yleisesti nimellä pegging. Miehet voivat pukea dildovaljaat ylleen tuplapenetraatiota varten, jolloin käytössä on sekä penis että dildo, tai valita onton strap on dildon, joka asettuu peniksen päälle penisholkin tavoin. Straponin voi myös kiinnittää huonekaluun soololeikkejä varten, esimerkiksi tuoliin.

Erilaisia strap-on -varusteita

Strap-on -tuotteita on monenlaisia ja moniin käyttötarkoituksiin. Lajittelimme alle yleisimmät mallit ja varusteet, jotta saisit hieman esimakua siitä, minkälaisia varusteita on tarjolla ja mitkä niistä sopisivat parhaiten omaan käyttöösi ja tarpeisiisi.

Valjaat

Valjaiden tehtävänä on pitää dildo paikoillaan ja kiinnitettynä tukevasti vartaloon. Valjaiden remmit sidotaan tavallisesti vyötärön ja reisien ympärille, jotta setti pysyy tukevasti paikalllaan. Valjaissa on usein pyöreä O-rengas, johon dildo asetetaan. Renkaita löytyy paljon erikokoisia, ja monissa valjaissa rengas onkin vaihdettavissa toiseen kokoon, jotta voit käyttää samojen valjaiden kanssa useita erikokoisia dildoja.

Strap on -dildo

Monet dildot sopivat valjaisiin asetettavaksi. Tärkeintä on, että valjaskäyttöön valitsemassasi mallissa on leveä pohja – esimerkiksi imukupilla varustetut tekopenikset ovat täydellisiä tähän tarkoitukseen. Voit valita dildot valjaisiin täysin omien mieltymyksiesi mukaisesti: löydät pitkää, pätkää, suoraa, käyrää ja roppakaupalla eri kokoja, tyylejä ja värejä! Ja jos tekee mieli vähän kinkympää, tutustu myös ejakuloiviin dildoihin, joista löytyy myös strap-oneihin sopivia malleja.

Strapless Strapon

Strapless strap-on, eli valjaaton malli, sopii tavallisesti vain naisille, koska sen lyhyempi uloke asetetaan emättimeen, missä sitä pidetään paikoillaan lantionpohjan lihaksilla. Sen käyttöä voi harjoitella vahvistamalla lantionpohjan lihaksia geishakuulien avulla. Valjaattomaankin versioon voi toki asettaa sopivan kokoiset valjaat lisätukea antamaan. On myös malleja, joissa on valjaat mukana ja tupladildo on enemmin stimulaatiota varten, kuten esimerkiksi Fetish Fantasy Tupla Strap-on.

Parasta valjaattomissa ja tupladildolla varustetuissa malleissa on se, että ne stimuloivat myös niiden käyttäjää. Se tekee yhteisestä kokemuksesta entistä intensiivisemmän ja saatatte kokea jopa yhteisiä orgasmeja sen avulla. Joissain malleissa on kaiken lisäksi kutkuttava sisäänrakennettu vibraattori, joka kiihottaa värinöillään leikkien aikana. Esimerkiksi Strap U Evoke Strap-on Dildo Vibraattorilla stimuloi naisen G-pistettä ja klitorista samalla kun tämä työntyy sisään kumppaniinsa.

Ontto vyödildo

Nämä mallit sopivat parhaiten miehille, tosin jämäkämpiä malleja voi hyvin käyttää kuka vain. Penis asetetaan onton dildoholkin sisään, joka on kiinnitettynä valjaisiin. Siitä on iloa muun muassa ennenaikaisen ejakulaation tai erektio-ongelmien kanssa kamppaileville sekä kenelle tahansa, joka haluaa muutaman senttimetrin lisää mittaa omaan varustukseensa.

Strap-on -setti

Tästä kategoriasta löydät oikeastaan kaikentyyppisiä malleja, mutta niitä yhdistää se, että setti sisältää kaiken tarvitsemasi. Sinun ei siis tarvitse hankkia valjaita ja niihin yhteensopivaa dildo-osaa erikseen, vaan saat ne samassa paketissa. Obaie Unisex -setin kaikki osat on irrotettavissa ja vaihdettavissa. Fetish Fantasy Hollow -mallissa dildoholkki on puolestaan kiinnitetty pysyvästi valjaisiin.

Värisevät mallit

Tämän laajan kategorian monipuoliset ja erityyppiset mallit tarjoavat stimuloivan penetraation lisäksi kiihottavia värinöitä joko antavalle tai vastaanottavalle osapuolelle, tai jopa molemmille yhtäaikaa. Osa värisevistä strap-oneista on varustettu yhdellä tehokkaalla värinäasetuksella, toisissa on useita värinärytmejä ja joissain malleissa värisevää dildoa voi ohjata kaukosäätimen avulla.

Mikä sopisi parhaiten sinulle?

Minkälainen malli olisi paras juuri sinulle? No, se riippuu täysin siitä, mitä sinä ja kumppanisi haluatte sen kanssa tehdä. Tässä on muutamia ehdotuksia eri käyttötarkoituksiin.

Paras pegging-leikkeihin

Valjaat ja pieni dildo

Obaien Unisex-valjaat sopivat mainiosti kaikille pegging-leikeistä kiinnostuneille. Niissä on helposti säädettävät remmit, jotka pysyvät tukevasti paikoillaan lantiolla villienkin leikkien aikana. Mukana tuleva silikonidildo on aavistuksen kaartuva, joten se osuu täydellisesti eturauhasen tai G-pisteen alueelle ja se on myös kokonsa puolesta täydellinen aloittelijoille. Voitte myös halutessanne vaihtaa O-renkaan tai dildon toiseen kokoon ja malliin.

Täydellinen naispareille

Fun Factory ShareVibe

Jos haluat kokeilla penetroivaa seksiä naisystäväsi kanssa, Fun Factory ShareVibe on laadukas valinta. Sekä vastaanottava että aktiivinen osapuoli saavat nauttia kiihottavista värinöistä. Sen moderni ja ergonominen muotoilu näyttää hyvältä ja istuu tukevasti paikoilleen, joten sitä on helpompi ohjailla kuin monia muita vastaavia malleja. Siinä on 5 eri värinäasetusta, minkä lisäksi se on myös vesitiivis ja ladattava.

Aloittelijaystävällinen

Tantus aloittelijan setti

Jos strap-on -leikit ovat täysin tuntematonta aluetta, kannattaa aloittaa setistä, jossa on erikokoisia vaihtodildoja. Näin voitte edetä rauhassa ja omaan tahtiinne. Tantus Bend Over -aloittelijasetti sisältää säädettävät valjaat ja kaksi maltillisen kokoista lääketieteellisestä silikonista valmistettua dildoa. Mukana tulee myös pieni bullet-vibraattori, jonka voi asettaa valjaisiin tuomaan lisänautintoa leikkeihin.

Joka tilanteeseen sopiva

Fetish Fantasy Hollow Strap-on Vibraattori

Jos haluatte pitää kaikki mahdollisuudet avoinna, Fetish Fantasy Hollow Strap-on -vibraattori on mainio ratkaisu. Sitä voi käyttää ihan kuka vain sukupuolesta riippumatta, koska sen jämäkkä mutta ontto dildoholkki käy myös miehille. Kaiken lisäksi dildo värisee, joten saatte kaupan päälle kiihottavaa stimulaatiota.

Paras setti

Vac-U-Lock Dual Density -aloittelijasetti

Kelpaisiko setti, joka käy ihan kaikkeen? Siinä tapauksessa Vac-U-Lock Dual Density ‑aloittelijasetti on varma valinta. Vac-U-Lock -kiinnityssysteemi on erittäin suosittu, koska se on yhteensopiva lukemattomien dildojen ja anustappien kanssa. Saat setin mukana 3 erilaista dildoa, 3 erikokoista O-rengasta ja 2 patentoitua Vac-U-Lock -kiinnitysalustaa, joiden lisäksi pakkausesta löytyy myös seksilelun puhdistusaine, vesipohjaista liukuvoidetta, seksilelun huoltojauhetta ja jopa liukuvoideapplikaattori. On vaikea keksiä, mitä muuta oikein vielä tarvitsisitte päästäksenne kunnolla alkuun!

Paras erektio-ongelmiin

Fetish Fantasy Hollow Strap-on

Jos kärsit erektio-ongelmista, ontto strap-on voi tarjota kaipaamaasi apua. Sen lisäksi se lisää hieman senttimetrejä niin peniksen pituuteen kuin ympärysmittaankin.

Mitä on pegging?

Kun nainen pukee yllensä strap-on -valjaat ja yhtyy mieheen anaalisesti dildon avulla, kyseessä on pegging. Se on virkistävää vaihtelua tavanomaisille rooleille seksin aikana. Anaaliyhdyntä stimuloi nautinnollisesti miesten omaa nautintopistettä eli eturauhasta, mikä tarjoaa monille suurta mielihyvää ja voimakkaampia orgasmeja. Samanaikaisesti monista naisista on kiihottavaa ja jännittävää heittäytyä maskuliinisemmaksi koettuun rooliin. Kannattaa kuitenkin valmistautua kunnolla ennen aloittamista.

Näin valmistaudut peggingiin

On muutama asia, joihin on hyvä kiinnittää huomiota ja valmistautua ennen kuin ryhdytte pegging-leikkeihin. Kokosimme muutamia toimivia vinkkejä sinua ja kumppaniasi varten, joiden avulla pääsette mukavasti ja turvallisesti alkuun.

Hygienia
Aina kun on anaalileikeistä kyse, perusteellinen puhdistautuminen tekee kokemuksesta miellyttävämmän. Näin vältytte muun muassa bakteereilta ja epätoivotuilta yllätyksiltä. Anaalisuihku, eli enema on puhdistusväline, jonka avulla peräsuolen puhdistus on todella helppoa. Sinfulin anaalisuihkusetti sisältää kätevän pumppupullon, ja sen lisäksi voit myös kiinnittää suuttimen suoraan suihkun letkuun. Löydät tarkemmat ohjeet puhdistautumiseen ja muitakin hyödyllisiä neuvoja tästä aloittelijan oppaasta anaalileluihin. Voitte myös käyttää kondomia anaalidildon päällä, jos haluatte päästä helpolla puhdistushommissa.

Lämmittely
Ennen kuin ryhdytte toimeen, vastaanottavan osapuolen tulee olla mahdollisimman rentoutunut. Lämmitelkää aluksi anusta ja sulkijalihaksia sormin koskettelemalla hellästi peräaukon ympäristön tuntoherkkää aluetta sekä ulkoa että sisältä. Muistakaa jo tässä vaiheessa lisätä reippaasti liukuvoidetta. Voitte ottaa myös pienen anustapin tai anaalidildon käyttöön lämmittelyn aikana. Suosittelemme esimerkiksi miellyttävästi muotoiltua BumBum -anustappia, jonka pieni koko ja ergonominen muoto tekevät sen sisään asettamisesta helppoa.

Runsaasti liukuvoidetta
Liukuvoiteen tärkeyttä ei pidä koskaan aliarvioida. Anaaliliukuvoide on avain upeaan anaaliseksiin ja se koskee erityisesti peggingiä. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että jos laitoit mielestäsi liikaa liukkaria, laitapa vielä vähän lisää päälle. Sen lisäksi, että se tekee kokemuksesta nautinnollisemman, se on tärkeää myös turvallisuuden kannalta, koska anus ei kostu itsestään. Peggingiin ja anaalileikkeihin sopii parhaiten anaalistimulaatiota varten valmistettu koostumukseltaan paksumpi vesipohjainen liukkari, kuten Sinful Anal vesipohjainen liukuvoide. Voitte kokeilla myös rentouttavia tuotteita, kuten Sinful Anal -rentoutusgeeliä, joka auttaa sulkijalihasten rentouttamista.

Jos ajatus kaikkien näiden apuvälineiden hankkimisesta erikseen tuntuu uuvuttavalta, löydät kaiken tarvitsemasi Sinful Get Started aloittelijan anaalipakkauksesta.

Parhaat tuotteet pegging-leikkeihin

Suurin osa strap-oneista sopii täydellisesti pegging-leikkeihin. Jotkut tekevät kokemuksesta astetta nautinnollisemman naiselle ja toiset osuvat upeasti miehen eturauhaseen. Ominaisuuksiin vaikuttaa toki myös jokaisen oma anatomia ja mieltymykset. Listasimme alle muutamia suosittuja tuotteita.

You2Toys Kauko-ohjattava Strap-on Duo

You2Toys Duo

Tämä tuhma liila nautintoväline stimuloi myös naista vaginaalisesti peggingin aikana. Sen molemmissa dildoissa on pieni vibraattori, ja niitä voi ohjata erikseen kaukosäätimen avulla. Eli luvassa on nautintoa molemmille osapuolille.

Ouch! Delight Strap-On

Ouch! Delight

Tämän setin dildo-osa on muotoiltu erityisen nerokkaasti. Se on kevyesti kaartuva, joten se osuu helposti miehen eturauhaseen. Lisäksi sen varressa on aaltoilevia pullistumia, jotka tuntuvat nautinnollisen intensiiviseltä dildon liikkuessa sisään ja ulos. Se stimuloi sulkijalihasta ja voi voimistaa orgasmia entisestään.

King Cock Valjaat ja Dildo 18 cm

King Cock -valjaat ja dildo

Jos etsitte laadukasta strap-onia aidonkaltaisella dildolla, King Cock -valjaat ovat mainio valinta. Sen muhkeassa tekopeniksessä on myös sopivaa kaarevuutta, joka hemmottelee eturauhasta. Mukana tulee 3 erikokoista O-rengasta, joten voitte käyttää valjaita myös muiden dildojen kanssa.

Hyviä asentoja peggingiin

Jotkut asennot toimivat paremmin pegging-leikeissä kuin toiset. Seuraavat kaksi klassikkoasentoa kuitenkin toimivat lähes poikkeuksetta.

Lähetyssaarnaja
Tämä asento on klassikko ja hyvästä syystä. Hellä asento mahdollistaa intiimin katsekontaktin, jolloin teidän on helpompi lukea toistenne reaktioita ja varmistaa, että kokemus on molemmille miellyttävä ja turvallinen. Vastaanottavan osapuolen on myös helppo rentoutua makaavassa asennossa. Seksityynyn avulla voitte myös tukea asentoa ja penetraatiokulmaa juuri sopivaksi. Liberator Ramp on suosittu seksityyny, jonka 45 asteen kulma tuo tuttuihinkin asentoihin uusia ulottuvuuksia.

Doggy Style
Doggy style eli koira-asento on monella tapaa toimiva. Takamus on helposti ulottuvilla ja asento on samalla asetta villimpi. Vaikka asento ei ehkä ole yhtä romanttinen ilman katsekontaktia, etäisyys saattaa myös helpottaa leikkiin heittäytymistä, etenkin jos pegging on vielä hieman oman mukavuuskynnyksen rajoilla.

Jos haluatte lisää ideoita erilaisiin seksiasentoihin, blogistamme löytyy myös ultimaattinen opas seksiasentoihin.

Toivomme, että tämä postaus toi vastauksia pohdintoihinne ja kiihotti hieman mielikuvitustanne, jotta tunnette olevanne valmiimpia nauttimaan strap-on -seksistä täysin rinnoin. Jos uteliaisuutenne nosti päätään, voitte tyydyttää sitä tutustumalla verkkokauppamme laajaan strap on -valikoimaan.