Oppaat

Spanking – Ultimaattinen opas piiskaukseen

Fifty Shades of Grey -ilmiö on jo monen vuoden ajan inspiroinut pariskuntia kokeilemaan jotain uutta makuuhuoneen puolella. Erityisesti dominanssi- ja piiskausleikit herättävät kiinnostusta monissa. Yhä useammille pareille erityisesti piiskaus eli spanking on tullut pysyvästi osaksi seksileikkejä – joko lämmittelynä, uutena kiihokkeena, väylänä tositoimen BDSM-leikkeihin tai muilla seksikkäillä tavoilla. Ehkä teitäkin kiinnostaa?

Mikäli spanking – eli piiskaus, läimäytykset tai rakastavat lyönnit – houkuttelee, mutta ette aivan tiedä miten lähestyä aihetta, saatte täältä neuvoja alkuun pääsyssä. Tässä oppaassa käymme läpi myös välineistöön liittyviä asioita, kuten millainen piiska kannattaa valita ja millaista kipua tai tuntumaa se tarjoaa. Näin teidän on helpompaa valita sellaiset välineet, jotka sopivat parhaiten juuri teidän tarpeisiinne.

Ja jotta asia olisi varmasti kaikille selvä heti alussa: Kun tässä yhteydessä puhumme lyömisestä tai lyödyksi tulemisesta, ei kyseessä (tietenkään) ole pahoinpitely tai väkivalta, vaan nimenomaan molempien osapuolien hyväksymä nautinnollinen ja myös kiihottavalla tavalla kivulias osa seksileikkiä. Näin ollen kyse on toiminnasta, joka kuuluu SSC-kategoriaan (“Safe, Sane & Consensual”).

Spanking – näin pääsette alkuun

Ennen kuin kääritte hihanne ja ryhdytte hommiin, on muutama asia, joita kannattaa pohtia:

Mikä piiskauksessa kiihottaa sinua? Entä kumppaniasi?

Piiskauksessa on monia erilaisia kiihottavia elementtejä, joista yksi tai useampi voi toimia juuri teille. Joillekin kumppanin valtaan alistuminen on ratkaiseva tekijä, toinen saa nautintoa itse kivun tunteesta, kun taas toisille ajatus nöyryytyksestä voi olla kutkuttava. Kannattaa keskustella myös siitä, kiinnostaako sinua eniten piiskaaminen, piiskatuksi tuleminen vai molemmat ja sama koskee tietysti myös kumppaniasi. Kun tiedätte enemmän toistenne mieltymyksistä, on paljon helpompaa rakentaa teille molemmille kiihottava ja hyvä kokemus.

Mitä mieltä olette näkyvistä jäljistä iholla?Näkyvät jäljet iholla piiskauksen jälkeen

Samalla tavoin kuin erilaiset piiskausvälineet tuntuvat erilaisilta, ne myös jättävät erilaisia jälkiä iholle. Jotkut välineistä saavat ihon vain hieman punehtumaan, kun taas toisilla voi aiheuttaa tummanpunaisia juovia ja naarmuja tai kunnollisia mustelmia.

Luonnollisesti jäljet riippuvat myös lyöntien voimasta, mutta vaikka tiedossa ei olisi rankkaa spanking-sessiota, on hyvä aina ensin keskustella, saako iholle jäädä jälkiä. Sitä kannattaa miettiä siksikin, että se voi vaikuttaa piiskatun seuraavien päivien pukeutumiseen.

Valitkaa hyvä turvasana

Monille sana “lopeta” on tuhma ja tervetullut osa roolileikkiä, joten leikit saman tien keskeyttävän turvasanan tulisi olla sana, joka ei normaalisti tarkoita kieltoa puhutussa kielessä. Sen ei myöskään tulisi olla sana, jota käyttäisitte tavallisesti seksin tai roolileikkien aikana, mutta sen pitäisi silti olla sellainen, joka on helppo muistaa. Näin voitte olla varmoja siitä, ettei leikkinne loukkaa toista tai hänen rajojaan eikä mene ylipäätään liian rajuksi.  Esimerkiksi “punainen” on yleisesti käytössä sanana, joka pysäyttää leikin tykkänään, ja “keltainen” tarkoittaa, että on tarve tauolle. Suosittelemme myös, että aloitatte kaikessa rauhassa, jotta teillä olisi aikaa tutustua toistenne kehoihin ja rajoihin.

Piiskausvinkkejä

Piiskat ja lyönnit tulisi kohdistaa vain kehon “pehmustetuille” alueille, joissa lihakset tai rasvakudos vaimentavat iskua. Turvallisuus on erittäin tärkeää ottaa huomioon spanking-leikeissä, joten vältä lyöntejä esimerkiksi lantiolle tai alaselkään munuaisten alueelle. Älä myöskään lyö lujaa tuntoherkille alueille ennen kuin tiedät varmasti mitä teet. Näin vältytte tahattoman voimakkaalta kivulta ja pysyviltä vammoilta.

Piiskattavan kumppanin ihosta kannattaa myös huolehtia piiskauksen jälkeen. Hoida ihoa esimerkiksi laadukkaalla body lotionilla, viilentävällä voiteella tai vastaavalla tuotteella.

Alla vinkkejä ja vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin, joita saattaa herätä, kun heittäydytte ensimmäistä kertaa piiskauksen pariin.

Aloita läimäyttämällä kädellä

Suosittelemme, että aloitatte piiskausleikkinne ilman sen erikoisempia välineitä kuin omat kätenne. Kädellä osuu varmemmin oikeaan kohtaan ja on helpompi sekä tuntea että hallita lyöntien voimakkuutta. Siksi käsi on ehdottomasti paras työkalu kumppanin mieltymyksiin ja rajoihin tutustuessa.

Kokeile sekä pehmeitä, hitaita lyöntejä että useita hieman kiivaampia iskuja pakaroille. Saatat huomata, että pakarat punoittavat käsittelysi jäljiltä, mutta siitä ei ole haittaa kunhan vastaanottava osapuoli nauttii kokemuksesta. Kämmenellä läpsäyttelemällä lämmittelet myös kumppanisi pakarat vastaanottamaan kovempia iskuja myöhemmin esimerkiksi piiskalla.

 

Aloita käyttämällä vain käsiäsi

Minne kannattaa lyödä?

Jos olette aloittelijoita, kannattaa pysytellä pakaroiden, reisien ja sisäreisien alueella. Muut vartalon osat eivät ole yhtä lailla rasvakerroksen ja lihasten suojaamia, joten jos lyöntitekniikka ei vielä ole hallussa, voi saada aikaan tarpeetonta vahinkoa.

Kun olet sitä mieltä, että lyöntitekniikka alkaa olla kunnossa, voit lähteä kokeilemaan lyöntejä myös muille vartalon alueille. Jotkut nauttivat esimerkiksi opettaja/oppilas -leikistä, jossa tuhmaa oppilasta “rankaistaan” kirpaisevalla iskulla näpeille tai ylemmäs käsivarsille.

Monien mielestä on myös erittäin kiihottavaa vastaanottaa iskuja rinnoille/nänneille ja sukuelimille, mutta vaikka kokisitte olevanne valmiita etenemään näille erittäin herkille alueille, olettehan erityisen varovaisia etenkin aluksi, jotta ette aiheuta vahingossa toisillenne tahattomia havereita.

Miten kannattaa lyödä?

Kivun laatu vaihtelee suuresti riippuen siitä, millä tavoin lyödään tai piiskataan. Kipukynnys on erittäin yksilöllinen ja jotkut nauttivat eniten pehmeistä läimäyksistä, kun taas toiset haluavat selkeästi erottuvia punaisia raitoja takamukseensa. Kyseessä on pitkälti makuasia, joten on tärkeää voida säädellä toiminnan rajuutta sekä ennen leikkejä että myös niiden aikana.

Kokeile piiskamista ensin itseesi Jotta saat käsityksen siitä, miltä lyöntejä vastaanottavasta osapuolesta tuntuu, kannattaa testata lyöntejä ensin omaan vartaloosi. Mitä tahansa olitkaan suunnitellut, eli olipa kyseessä sitten spanking piiskalla, floggerilla tai pelkällä omalla kädellä, testaa tekniikkaa ensin itseesi. Lyö itseäsi esimerkiksi takapuolelle tai reisien takaosaan saadaksesi selville, miltä lyönnit tuntuvat. Muista myös, että omat lyönnit tuntuvat aina vähemmän intensiivisiltä kuin toisen lyömät iskut, joten käytettävää voimaa on hyvä säätää sen mukaisesti.

Jos olet epävarma lyöntitekniikastasi tai kaipaat hyviä neuvoja tai hienosäätöä lyönteihisi, kannattaa tutustua alueelta löytyviin BDSM/fetissi- ja kinky-yhteisöihin ja -klubeihin, jotka saattavat hyvinkin järjestää ajoittain lyöntitekniikkakursseja.
Ei muuta kuin nettiin ja tutustumaan tapahtumiin.

Erilaisia spanking-välineitä

Kun olet varma lyöntitekniikastasi, voit siirtyä kättä pidempään. Riippumatta siitä minkälaisen työkalun valitset, varaa hyvin aikaa opetellaksesi miten sitä kuuluu käyttää ja missä kumppanisi rajat kulkevat. Näin luotte hyvän pohjan kiihottavalle ja tuhmalle yhteiselle kokemukselle. Aloita pehmeästi ja siirry asteittain kovempiin otteeisiin ja muista lukea kumppanisi reaktioita ja kunnioittaa hänen toiveitaan.

Läimäyttimet

Läimäyttimet ovat mainio väline sekä aloittelijalle että lämmittelemiseen, koska niillä saa ihon ihanan helläksi. Ulkoasultaan läimäytin on yleensä lyhyehkö, litteä ja leveä “maila”, joka on valmistettu usein nahasta.

Kun isket läimäyttimellä, siitä lähtee kova ja tyydyttävä paukahdus, vaikka et löisi lujaa. Sitä on helppo käsitellä ja osut vaivattomasti kohteeseesi.

Flogger-piiska

Flogger on useilla siimoilla varustettu piiska, jota voi käyttää useimpiin kehon osiin, etenkin takapuoleen ja reisiin. Kasvojen ja silmien lähialueelle sillä ei kuitenkaan saa huiskia.

Sen lukuisat siimat tarjoavat intensiivisiä, ropisten jysähtäviä iskuja, jotka jättävät jälkeensä kiihottavasti sykkivää kipua. Kannattaa aloittaa pehmeästä materiaalista valmistetusta piiskasta, jossa on vähemmän ja leveämpiä siimoja. Voit aina myöhemmin ottaa käyttöösi kovemman piiskan useammalla siimalla, jos kumppanisi anoo sinulta tuntuvampia iskuja.

Siimoilla voi aluksi hyväillä paljasta ihoa vaikka piirtelemällä kuvioita tai antamalla siimojen laskeutua lempeästi omalla painollaan kehon eri osille. Voit edetä hiljalleen kovempiin iskuihin ja kokeilla, miltä erilujuiset ja -syvyiset iskut kumppanistasi tuntuvat.

Piiska

Jos kaipaatte terävämpää ja napakampaa tunnetta iholla kuin läimäytin tai flogger-piiska, kannattaa kokeilla piiskaa, jossa on pienempi kärki. Ensikertalaiselle suosittelemme lyhyttä raippaa. Se alleviivaa dominoivan valta-asemaa ja sillä voi sivaltaa kuritonta kumppania suloisen kivuliaasti reisille.

Ruoska sopii kokeneille spanking-harrastajillePiiskan kädensijaan kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitset itsellesi sopivinta mallia. Hyvin pitävä kahva on nimittäin tärkeä, jotta voit osua täsmällisesti sinne, missä iskut tuntuvat parhaalta. Kannattaa harjoitella tähtäämistä kunnolla ennen kuin käyttelet piiskaa kumppaniisi, niin kokemus on varmasti molemmille mieleen.

Kokeneemmat piiskaajat voivat napata käteensä pitemmän ratsuraipan tai vaikkapa ihan ruoskan.

Rottinkikeppi

Ohut ja pitkä rottinkikeppi on ollut klassinen kurinpitoväline kautta aikojen. Sillä saa napautettua kunnolla ja terävästi, ja kumppanisi saa iskun jäljiltä nahkaansa selvärajaisia punaisia viivoja.

Kun käytät keppiä, huitaise sen varrella, älä kärjellä. Kärkiosan aiheuttamat iskut tuntuvat nimittäin huomattavasti kivuliaammilta kuin varren lyönnit.

On tärkeää, että tiedät ja hallitset mihin isket, joten aloita esimerkiksi pienillä iskuilla 10 cm:n etäisyydeltä. Kun kumppanisi on tottuneempi tunteeseen ja olet itse tottuneempi kepin käsittelijä, voit ottaa iskuille pikkuhiljaa enemmän tilaa ja vauhtia.

Kipuasteikko auttaa sopivimman piiskausvälineen valitsemisessa

Kivun voi jakaa karkeasti kolmeen tasoon, jotka ovat alhainen, keskiverto ja korkea kiputaso. Alla näette yhteenvedon kaikista kolmesta tasosta, jotta voitte päätellä mille tasolle itse kuulutte.

Piiskat matalalle kiputasolle

Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä jäykempi piiska on, sitä vähemmän voimaa tarvitset jättääksesi punaisia jälkiä iholle. Ja mitä painavampi piiska on kyseessä, sitä kipeämmin se lyö. Lyhytsiimainen piiska, kuten Spartacus Mini Nahkapiiska, on suurempaa piiskaa helpompi käyttää, joten voit paremmin säädellä kuinka voimakkaita iskuja ja kovaa kipua kumppanisi saa.

Jos läimäyttimet tuntuvat paremmalta, Obaie-tuotemerkin Tekonahkainen Läimäytin on mainio tuttavuus aloittelijalle. Siinä on myös remmi ranteelle, jotta se pysyy otteessa vaikka leikkinne yltyisivät villeiksi. Kun raippa on teidän juttunne, kokeile pituudeltaan maltillista Obaie Raippaa.

Piiskat keskiverrolle kiputasolle

Läimäyttimissä on iso lyöntipinta. Materiaalista riippuen läimäytintä voi käyttää sekä lämmittelyyn että kunnon mäjäyttelyyn. On tärkeää lämmitellä kumppani hyvin, jos aiot käyttää kovempaa läimäytintä. Keskitason kipuluokassa suosittelemme Obaie Advanced Spanking Läimäytintä.

Flogger-piiskoilla on siimojen lukumäärästä ja koosta riippumatta mahdollista antaa kumppanille hyvin vaihtelevaa käsittelyä. Voit juoksuttaa siimoja kiihottavasti hänen kehollaan ja huiskaista niillä kevyesti herätelläksesi kumppanisi tuntoaistia ja sitten ojentaa häntä kunnolla tyydyttävästi kajahtavalla iskulla. Obaie Tekonahkainen Flogger-piiska sopii tällaisiin toiminpiteisiin mainiosti.

Raippa osuu hyvin pienelle ja tarkkarajaiselle alueelle. Vaikka osaisit säädellä jo hyvin raipan viuhdontaa, on hyvä huomata, että sen tarkat iskut tuntuvat voimankäyttöön nähden varsin teräviltä. Rimba Nahkainen Ratsastusraippa lupaa kumppanillesi tiukkoja ja kirpaisevia sivalluksia.

Korkean kiputason piiskat

Jos hardcore BDSM on sinun heiniäsi, pitkä ruoska on kunnioitusta herättävä valinta. Saat sillä iskuihin kunnolla vauhtia, syvyyttä ja ulottuvuutta, jolloin se kirpaisee roimasti ja väkevästi. Rimba Tekonahkainen Ruoska tarjoaa pistävän kivuliaita sivalluksia ja on seksikäs lisä spanking-leikkeihinne.

Kumista valmistetut piiskat ovat myös todella tehokkaita, sillä materiaali tuo lisää purevuutta iskuihin. Obaie Kumipiiskalla voit antaa kumppanillesi rakastavan ja tuntuvan selkäsaunan.

Jäykät spanking-työkalut kuuluvat myös juurikin tähän kategoriaan, koska joustamattomina ne osuvat tarkasti ja hyvin intensiivisesti kohteeseensa. Kun kumppanisi kaipaa kunnon ojennusta, Obaie Advanced Rottinkikeppi kädessä on helppo pitää kuria.

Turvallisuus ensin!

Muista että turvallisuudesta tulee huolehtia läpikotaisin ennen kuin alatte piiskata tai läimäytellä toisianne, jotta tilanne on teille molemmille täysin turvallinen – koko session ajan ja sen jälkeen!

  • Osta vain välineitä ja leluja, jotka on tarkoitettu varta vasten tähän tarkoitukseen. Halvat korvikkeet rautakaupasta voivat katketa tai lohjeta säleiksi ja aiheuttaa vakavia vammoja.
  • Tutustu leikkivälineeseesi huolellisesti ennen käyttöä, jotta tiedät tarkalleen kuinka se toimii.
  • Spanking vaatii suurta luottamusta sinun ja kumppanisi välillä, eikä se siksi ole toimintaa, johon tulisi heittäytyä spontaanisti yhden illan tuttavuuden kanssa.
  • VIHREÄ-KELTAINEN-PUNAINEN. Huudahtukset kuten lopeta tai sattuu kuuluvat eroottisiin roolileikkeihin, joten rajoista kannattaa kommunikoida esimerkiksi liikennevalojen väreillä. Vihreä tarkoittaa “anna mennä”, keltainen “odota” ja punainen “stop” (en halua jatkaa enää).
  • STOP! Liikennevalojen värien lisäksi on tärkeää, että sovitte turvasanan, jota voitte käyttää hätätilanteessa, ja joka korvaa sanan stop, pysähdy tai punainen. Sanaksi sopii esimerkiksi jonkin hedelmän nimi, eläin tai esine, joka ei millään tavalla liity eroottisen roolileikkiin.

Nauttikaa leikeistä – ja pitäkää huolta toisistanne!