Oppaat

Seksuaalinen halu ja kuukautiset

Voitko harrastaa seksiä kuukautisten aikana? Onko vesi märkää? Vastauksemme on tottakai raikuva: kyllä!

Jotkut naiset kokevat seksihalujensa heikkenevän puolukkapäivien aikana, kun taas toiset tuntevat kyltymätöntä himoa.

Molemmat ovat aivan ok!

Ei seksiä, kiitos!

Kuukautisiin liittyy usein kertakaikkisen mehukkaita sivuvaikutuksia, kuten turvotusta, ärsytystä, päänsärkyä, väsymystä ja vatsavaivoja. Eivätkä ne varsinaisesti herätä haluja.

Ja tiedätkö mitä – siinä ei ole MITÄÄN vikaa. Sinun ei pitäisi koskaan harrastaa seksiä, jos sinusta ei siltä tunnu. Oli sinulla kuukautiset tai ei.

Jos sinulla on kumppani, kuukautisten aikana on monia tapoja nauttia läheisyydestä.

Ehkä haluat vain halailla ja että sinua pidetään hyvänä? Ehkä lannerangan syvähieronta on juuri sitä mitä kaipaat? Tai ehkä haluat hemmotella kumppaniasi tavalla tai toisella ilman, että sen tarvitsee johtaa enempään.

Vaikka pelkkä ajatus seksin harrastamisesta toisen ihmisen kanssa kuukautisten aikana saa sinut pyörittämään silmiäsi, saatat silti haluta hieman aikaa pienelle eroottiselle hetkelle itsesi kanssa (ja jopa hyötyä siitä).

Siitä lisää myöhemmin – katsotaanpa seuraavaksi “kyllä seksille” -kohtaa.

Kukkaseppele vaaleanpunaisella taustalla

Anna palaa!

Jos halusi ei muutu tai se vain voimistuu kuukautisten aikana, tämä osio on sinulle.

Ei ole mitään syytä, miksi et voisi nauttia seksistä kumppanisi tai itsesi kanssa vaikka vuotaisitkin.

Seksiä itsesi kanssa

Itsetyydytyksestä on hyötyä monella tavalla, eikä se tosiasia muutu vähemmän tärkeäksi kuukautisten aikana.

Tiesitkö esimerkiksi, että kun saat orgasmin, kehosi vapauttaa rakkaushormoneja, eli oksitosiinia ja dopamiinia, jotka antavat sinulle onnen ja hyvinvoinnin tunteen?

Lisäksi itsetyydytys voi itse asiassa lievittää kuukautiskipujasi, tehdä sinusta rennomman ja alentaa stressitasoasi.

Kuulostaa taivaalliselta, eikö vain?

Seksileluja ja kukkasia puulaatikossa

Käsillä vai ei?

Jos tykkäät käyttää käsiäsi masturboidessa, jatka samaan malliin.

Jos et ole niin innostunut ajatuksesta joutua suoraan kosketukseen veren kanssa, voit käyttää suihkua tai vaikka seksilelua.

Kädet, suihku tai klitorisvibraattori ovat kaikki aivan yhtä hyviä vaihtoehtoja, jos käytät tamponeja tai kuukuppia kuukautisten aikana.

Klitorisvibraattorit valkoisella lautasella

Katse sisimpään

Voit myös stimuloida itseäsi sisäisesti kuukautisten aikana. Se vaatii tottakai vain esteettömän pääsyn.

Jotkut naiset ovat jopa huomanneet, että vaginan hierominen sisältäpäin dildolla tai dildovibraattorilla rentouttaa alavatsaa ja helpottaa kuukautiskipuja.

Voit jatkaa nautinnon tuottamista omin sormin tai käyttää värisevää tai tavallista dildoa.

Seksileluja ja kukkasia vaaleanpunaisella taustalla

Psst! Voin myös (lämpimästi) suositella lämmitystoiminnolla varustettua mallia, joka tarjoaa lisämukavuutta. Se voisi olla esimerkiksi Velve-merkin Riva, josta tein jo joku aika sitten tuotearvostelun .

Vaikka vuotaisitkin verta ja olisit siten luonnostaan kostea, vesipohjaisen liukuvoiteen käyttö voi olla silti hyvä idea.

Tervetuloa, olemme avoinna

Jos tunnet olosi hyväksi, mikään ei estä sinua harrastamasta seksiä kumppanisi kanssa kuukautisten aikana.

Mutta aivan kuten omalla kohdallasi, se voi myös ylittää kumppanisikin mukavuusrajan.

Ja vaikka olemme kaikki tietenkin tyytyväisiä kehoomme ja sen toimintoihin, ja vaikka kuukautiset ovat täysin luonnollinen asia – on ihan ok olla hyppäämättä heti syvään päähän.

Aloita puhumalla

Siitä voi olla valtava apu itsellesi ja kumppanillesi, kun puet sisäiset ajatuksesi sanoiksi.

Olipa kumppanisi mies tai nainen, hän ei voi automaattisesti tietää, onko sinulla menossa kuukautisten toinen päivä, runsasta vuotoa vaiko vain pientä tihutusta.

Keskustelkaa siitä, oletteko valmiita kokeilemaan nyt, vai onko parempi ajoittaa penetroiva seksi vasta kuukautisten jälkeen.

Olen törmännyt kerran ilmaisuun “Tosimies kastaa miekkansa vereen” (ihan oikeasti), mutta kaikilla seksikumppaneilla ei ole niin runollista suhdetta kuukausittaiseen vuotoosi.

Paikoillanne, valmiit, HEP!

Keskustelun jälkeen olette toivottavasti keksineet yhden tai useamman ratkaisun, jotka toimivat molemmille.

Ja kun makaat siellä sängyssä (tai sohvalla, jos olet rohkea), minulla on sinulle muutama vinkki hihassani.

  • Alusta: ellet halua vaihtaa vuodevaatteita, on hyvä idea käyttää alustaa. Pyyhe on ilmeinen valinta, mutta vanha t-paitakin käy.
  • Kosteuspyyhkeet: rehellisesti sanottuna veri voi olla ärsyttävää. Ei ällöttävää, mutta hieman sotkuista. Vaikka pyyhekin on saatavilla, kosteuspyyhkeet ovat nopea ja tehokas ratkaisu, kun veri on kuivunut tai sitä on päässyt valumaan.
  • Kondomi : Jos miespuolinen kumppanisi on utelias, mutta ei innostu ajatuksesta suorasta kosketuksesta vereen, kondomin käyttö on hyvä idea.
  • Yhdyntä voi odottaa: Seksi on niin paljon enemmän kuin vain penetraatiota, joten voitte keskittyä muiden kehon osien tutkimiseen.
  • Molemminpuolinen itsetyydytys: Upota sormesi omaan kivaan ja nauti kumppanisi katsomisesta, kun opiskelette yhdessä toistenne parhaita tekniikoita.

Pyyhe, kukkaset ja kondomeja

Kunnioita haluasi 

Tähän mennessä tiedämme, että seksin harrastamisella kuukautisten aikana on monia etuja, jotka voivat tehdä punaisista päivistä hieman miellyttävämpiä. Mutta saatat silti kokea, että sinun on hankala tuntea olosi mukavaksi, antautua täysin haluillesi ja nauttia rakastelusta kumppanisi kanssa kuukautisten aikana. 

Mielesi saattaa TODELLA haluta sitä, mutta sinusta tuntuu, että jokin pidättelee sinua. Sukella tuntemukseen selvittääksesi mikä se voisi olla. Onko se kehollinen? Käytännöllinen? Hallitsematon?

Yritä keskustella avoimesti ja rehellisesti kumppanisi kanssa. Puhu siitä, mikä mielestä on mukavaa ja kuinka haluat tyydyttää halusi tavalla, joka tuntuu hyvältä teistä molemmista. 

Mutta muista, niin hienoa kuin halujen kunnioittaminen onkin, jos se ei vain ole sinun juttusi, se on myös täysin ok. On monia muita tapoja nauttia läheisyydestä kumppanisi kanssa, mikä saattaa tuntua mukavammalta kuukautisten aikana.

Seksileluja ja kukkasia puulaatikossa

Rakkautta vain

Jos, kuten minulla, sinulla on taipumus olla hieman ärsyyntynyt kehoosi, kun joudut käymään läpi taas kerran useamman päivän verenvuotoa ja siihen liittyvää lakanoiden vaihtamista, tarvitset todennäköisesti myös muistutuksia siitä, että ripaus rakkautta riittää pitkälle.

Joten ole myötätuntoinen itseäsi ja kumppaniasi kohtaan.

Ja mikäs sen mukavampaa kuin lempeä kosketus ja rauhoittavat orgasmit itsesi tai kumppanisi tarjoilemina? En itse ainakaan keksi tähään hätään mitään ihanampaa.

Jos aihe kiinnostaa, voit lukea lisää kuukautisista tästä blogikirjoituksesta.