To sexgynger
Oppaat

Seksikeinut – Ultimaattinen Opas

Seksikeinu voi tuntua ajatuksena alkuun rajulta ja vaikeaselkoiselta, mutta oikeasti kyse on fantastisesta seksilelusta. Sen avulla on helppoa kokeilla uusia, jännittäviä asentoja, jotka eivät välttämättä onnistu sängyssä. Mutta miten tällaista seksihuonekalua oikein käytetään, ja onko se ylipäänsä jotain sellaista, jota sinun ja kumppanisi kannattaisi kokeilla?

Kaikki tämä ja paljon muuta selviää ultimaattisesta oppaastamme, joka antaa teille parhaat eväät uusia, korkealentoisia seksiseikkailuja varten.

Mikä on seksikeinu?

Aloitetaan ihan perusasioista. Seksikeinu on nimensä mukaisesti keinu, joka on suunniteltu ihanan seksin harrastamiseen. Toisin sanoen kyseessä on yksinomaan aikuisille tarkoitettu lelu, joka ei juurikaan muistuta mitään leikkipuistosta löytyvää.

Tarjolla on monenlaisia malleja, joiden muotoilu vaihtelee paljonkin, mutta yleensä niissä on aina jonkinlainen istuinosa, jossa voi joko istua tai maata. Monesti niissä on kädensijat ja jalustimia muistuttavat osat tukemaan jalkoja. Seksikeinujen erilaisten remmien pituutta voi useimmiten säätää, jotta keinun saa sopimaan sekä käyttäjien pituuteen että niihin asentoihin, joita kiinnostaisi kokeilla. Suurin ero erilaisten mallien välillä on kuitenkin se, mihin ne kiinnitetään. Siitä (ja paljon muusta) lisää myöhemmin.

Jotkut kenties ajattelevat, että seksikeinut sopivat ainoastaan pareille, jotka harrastavat BDSM-leikkejä. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ne sopivat kaikille, jotka haluavat kokeilla jotain vähän erilaista ja laajentaa seksuaalista horisonttiaan niistä 3-4 perusasennosta, joihin useimmat meistä palaavat kerta toisensa jälkeen.

Seksikeinun avulla voitte aivan kirjaimellisesti leikkiä tienne entistä vaihtelevampaan seksielämään. Se voi myös olla tuhma apuväline, joka tukee hankalammissa asennoissa, ja se sopii täydellisesti uusien asentojen kokeilemiseen.

Seksikeinuun kannattaa tutustua myös silloin, jos teillä on fyysisiä rajoituksia tai vaivoja, jotka hankaloittavat seksiä tietyissä asennoissa. Kenties kyseessä on polvivamma, selkävaivat tai jokin muu, joka tekee seksistä haasteellista. Silloin tämän tyyppisestä aikuisten lelusta voi saada suuren avun, koska se auttaa kantamaan vartalon painoa. Jos ongelmana on liikkuvuuden puute, keinuvat liikkeet voivat auttaa tekemään työn puolestanne. Mainittakoon myös, että keinuleikeistä voi nauttia täysin sukupuolesta riippumatta.

Miten seksikeinu toimii?

Voi hyvinkin vaatia hieman harjoittelua, ennen kuin seksikeinun käyttö on täysin hallussa. Mutta harjoitus tekee mestarin, ja voimme luvata, että tästä treenistä tulee hauskaa. Muistakaa vain suhtautua leikkeihin huumorilla ja jutella samalla kun nautitte. Silloin voitte olla varmoja siitä, että kumpikin teistä tuntee olonsa turvalliseksi ja tyytyväiseksi, ja teille selviää nopeammin, millainen käyttö sopii teille ja mitkä muuvit on parasta jättää edistyneempiin kokeiluihin.

Ennen kuin keinun kanssa päästään tositoimiin, täytyy se asentaa paikoilleen ja säätää teille sopivaksi. Ohjeet tähän vaihtelevat mallista riippuen, mutta tuotteen mukana tulee aina sitä koskevat käyttöohjeet, joista saa asiantuntevaa opastusta käytön ensiaskeliin. Sen jälkeen onkin aika heittäytyä keinumaan.

Hyvä aloituspiste on päättää, kumpi teistä on se onnekas, joka pääsee keinun kyytiin ensimmäisenä. Alkuharjoittelun jälkeen voitte antaa toisillenne vinkkejä, kun on aika vaihtaa rooleja. Mutta miten ylipäänsä päästä alkuun? Asennoista voi olla vaikea päästä jyvälle, jos mitään tällaista ei ole koskaan aiemmin kokeillut. Vaan ei huolta, apu on lähellä.

Tuhmia asentoja seksikeinussa

Periaatteessa vain mielikuvitus on rajana, kun puhutaan mahdollisista asennoista seksikeinun kyydissä. Alkuun pääsyä voi kuitenkin helpottaa, jos on joitain sopivan tuhmia asentoja mielessä jo valmiiksi, ennen kuin keinu otetaan esille ensimmäistä kertaa. Niinpä tässä meidän kuusi ehdotustamme sellaisista asennoista, joita voitte kokeilla kotona.

Useimmat asennoista on mahdollista toteuttaa seksikeinun mallista riippumatta. Siksi esimerkkikuvissa on käytetty mahdollisimman neutraaleja malleja. Mutta älkää suotta jättäkö kädensijoja, remmejä tai jalustimia käyttämättä – niiden avulla keinun käyttö on entistä hauskempaa ja ajan kanssa myös helpompaa.

Painoton Doggy

Aito klassikko pysyy aina muodissa. Tämä leijuva versio tunnetusta doggy style -asennosta on erinomainen aloituspiste, sillä se ei liene täysin tuntematon kellekään. Keinuversiossa vaikeusastetta on vain nostettu hitusen. Tässä asennossa toinen teistä seisoo tukevasti lattialla samalla kun toinen asettuu vatsalleen seksikeinun istuimen päälle ja käyttää sen remmejä tai kädensijoja säilyttääkseen tasapainon. Seisova osapuoli ottaa tukevan otteen toisen lantiosta tai reisistä ja keinuttaa vastaanottavaa osapuolta edestakaisin työntyessään sisään.

Painoton Doggy

Lentävä Matto

Kannattaa pidellä kiinni, sillä nyt päästään kunnolla vauhtiin. Tämäkään asento tuskin on teille aivan uusi, sillä tällä kertaa uudet puitteet saa vanha kunnon 69. Päättäkää itse, kumpi saa olla ensimmäisenä se onnekas, joka asettuu selälleen ja kumpi seisoo lattialla. Ja sitten tietenkin vaihdetaan osia.

Yksi teistä asettuu keinun istuimeen, ottaa hyvän otteen remmeistä ja nojautuu taaksepäin kunnes makaa miltei vaakatasossa. Toinen puolestaan asettuu hajareisin makaavan osapuolen kasvojen ylle ja kumartuu eteenpäin. Näin voitte hemmotella toisianne suuseksillä, sormilla ja/tai seksileluilla. Kokemuksen karttuessa makaava osapuoli voi käyttää myös käsiään stimuloidakseen toista, jos siltä tuntuu.

Lentävä Matto

Kattokruunu

Tämä asento saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa melkoiselta tasapainoharjoitukselta, mutta itse asiassa se ei ole kovinkaan vaativa. Penetroiva osapuoli asettuu istuimelle aivan kuin tavalliseen leikkipuistokeinuun – eli takapuoli istuimelle ja kädet remmeille. Kumppani asettuu istumaan hajareisin toisen päälle siten, että olette kasvokkain. Sen jälkeen voittekin alkaa keinua ja antaa uuden lelunne tehdä työ puolestanne.

Kattokruunu

Oikea Ovimies

Jotta voitte kokeilla tätä asentoa, seksikeinussanne on oltava sekä jalustimet että kädensijat tai remmit. Vastaanottava osapuoli asettuu keinuun istumaan, pitää tukevasti kiinni kädensijoista ja asettaa jalat jalustimiin sekä levittää ne. Penetroiva osapuoli seisoo lattialla keinussa olevan jalkojen välissä ja on vastuussa myös kumppaninsa keinuttamisesta edestakaisin rakastelun aikana. Keinuja puolestaan pääsee nauttimaan painottomuuden tunteesta ja ihanasta sisäisestä stimulaatiosta.

Oikea Ovimies

Sormihyrrä

Nyt alkaa kunnon hauskanpito! Tätä asentoa ei voi kokeilla ilman oikeanlaista apuvälinettä, mikä tuo siihen uutuutta ja jännittävyyttä.

Vastaanottava osapuoli asettuu keinuun, ottaa remmeistä tukevan otteen, koukistaa jalat joko rintaa vasten tai risti-istuntaan ja hivuttaa sitten peppua taaksepäin, kunnes keinu on jalkojen varassa. Asento muistuttaa joko syvää kyykkyä (tai risti-istuntaa), jossa saa kuitenkin remmeistä tukea. Penetroiva osapuoli makaa lattialla selällään ja pääsee nauttimaan näkymistä, kun vastaanottava osapuoli liukuu paikoilleen. Lattialla makaava voi myös liikutella keinussa olevaa toivotulla rytmillä ja nopeudella.

Sormihyrrä

Oraalielämys

Tämä asento on todella mainio ja yksinkertainen. Asetu keinuun, nojaudu taaksepäin, nauti painottomuuden tunteesta ja anna aistien terästyä samalla kun kumppanisi hemmottelee sinua ihanalla suuseksillä. Jos haluatte maustaa asentoa entisestään, kokeilkaa yhdistää siihen silmänaamio tai hellää bondagea.

Oraalielämys

Millaisia seksikeinuja on olemassa?

Seksikeinuja on moneen lähtöön ja niiden ominaisuudet riippuvat niin valmistajasta kuin tuotemallistakin. Jotkut ovat verrattain yksinkertaisia, kun taas toisissa riittää remmejä, kädensijoja ja toimintoja. Suurin eri mallien välinen ero lienee kuitenkin se, mihin ne kiinnitetään roikkumaan.

Niinpä seksikeinut voi jakaa karkeasti kolmeen eri tyyppiin:

  • Niihin, jotka kiinnitetään oveen
  • Niihin, jotka roikkuvat katosta
  • Niihin, jotka kiinnitetään kehikkoon

Ennen kuin valitset suosikkimallisi, kannattaa asiaa pohtia hieman alkua pitemmälle. Paljonko sinulla on tilaa käytettävissäsi? Minkä verran painoa keinun tulisi pystyä kannattelemaan? Paljonko olet valmis maksamaan siitä? Vastaamalla näihin kysymyksiin sinun on helpompaa valita sinulle sopivin keinumalli, ja sitä nopeammin pääset nauttimaan uudesta suosikkilelustasi. Varmistat samalla myös sen, että hankkimasi keinu vastaa toiveitasi ja tarpeitasi.

Oveen kiinnitettävät seksikeinut

Tässä mallissa on usein aika kapea istuinosa (jos sellaista on lainkaan), kädensijat ja joskus myös jalustimet. Ovikeinut ovat markkinoiden edullisimpia malleja, joten jos haluat testata ovatko keinut ylipäänsä sinua varten, sellainen voi hyvinkin olla fiksu hankinta. Ne eivät myöskään vaadi kovinkaan kummoista asennusta. Viet vain stopperit oven yli, suljet oven pitävästi (kannattaa lukitakin, jos mahdollista) ja valmista tuli. Tätä helpommaksi keinun käyttöä ei saa. Muistakaa tosin huolehtia siitä, että ovi on varmasti tarpeeksi tukeva kestääkseen keinujan painon.

Ovikeinu ei kuitenkaan ole ihan yhtä joustava valinta kuin vapaasti roikkuvat mallit. Sillä ei esimerkiksi voi juurikaan liikkua saati pyöriä ympäri. Ovi voi myös olla jonkin verran tiellä tositoimissa, mutta toisaalta se myös antaa tukea, ja sitä vasten voi nauttia joistain sellaisista asennoista, jotka eivät vapaasti liikkuvassa keinussa onnistu ainakaan yhtä helposti.

Fetish Fantasy Deluxe Ovikeinu

Katosta roikkuvat seksikeinut

Tämä on kenties se kaikista klassisin malli. Kattokeinut kiinnitetään kattokoukkuun tai -palkkiin, joten jotta keinu olisi tukeva, täytyy katon/koukun/palkin kestää sen paino. Koukkuja on saatavilla sekä puu- että betonikattoihin, joten oman katon tyyppi on tärkeä tieto oikeita kiinnitysvälineitä hankkiessa. Mutkikkaamman kiinnitystavan vastapainoksi katosta roikkuva keinu tarjoaa runsaasti joustavuutta, jota ovikeinusta ei löydy. Kokeilkaa esimerkiksi Joydivision Loveswing -keinua, jonka erityinen istuin tarjoaa monenlaisia lähestymistapoja.

Kattoon kiinnitettävä malli mahdollistaa 360 asteen liikkuvuuden ja kaikenlaiset asennot, joissa nimenomaan keinuminen on tärkeässä osassa. Nämä keinut ovat usein myös hitusen korkeammassa hintaluokassa kuin ovimallit, mutta ehdottomasti hintansa arvoisia, sillä ne tarjoavat täyden käyttökokemuksen.

Fetish Fantasy Bondage-keinu

Kehikkoon kiinnitettävät seksikeinut

Jos kaipaatte täyttä liikkuvuutta, mutta porakoneen esiin kaivaminen ei houkuttele, kannattaa satsata kehikkoon kiinnitettävään seksikeinuun. Tämän tyyppisessä keinussa on pitkälti samat hyvät puolet kuin kattoon kiinnitettävissä malleissakin, mutta se roikkuu kattokoukun/palkin sijaan jalallisessa telineessä. Siksi se vaatii jonkin verran lattiatilaa ja sen kokoamiseen täytyy varata aikaa, ellei halua pitää kehikkoa esillä jatkuvasti.

Jos päätätte investoida kehikkoon, sitä kautta avautuu monenlaisia mahdollisuuksia. Siihen voi nimittäin hankkia erilaisia istuimia ja keinuja, joten sen variointimahdollisuudet ovat monet. Tarvittavien osien ja itse kehikon vuoksi tämän tyyppiset keinut ovat yleensä vähän kalliimpia hankintoja, mutta toisaalta ne mahdollistavat erilaisten kehikkojen ja istuinosien hankkimisen erikseen.

Muistakaa aina tarkistaa, tuleeko ostoslistallanne olevan keinun mukana tarvittavat koukut, jouset ja ketjut, vai tuleeko ne hankkia erikseen. Nämä tiedot voi tarkistaa tuotekuvauksesta.

Strict Extreme Seksikeinu ja Kehikko

3 hyvää syytä kokeilla seksikeinua

Mietityttääkö edelleen, onko seksikeinu kokeilemisen arvoinen lelu? Hyviä syitä sellaisen hankkimiseen on monia, mutta kokosimme tähän kolme kärkisyytä, joista saa kenties parhaan käsityksen siitä, miksi jokaisen kannattaisi satsata tähän fantastiseen seksihuonekaluun. Me täällä Sinfulilla olemme varmoja siitä, ettette tule katumaan hankintaanne.

1. Painottomuuden tunne

Kun olet seksikeinun varassa ja se kannattelee vartalosi painoa puolestasi, tunne voi muistuttaa miltei lentämistä. Sen käyttö tuo seksiin vaivattomuutta ja leikin tuntua, kun et joudu käyttämään lihasvoimaa yhtä paljon kuin muutoin ja voit sen sijaan keskittyä silkkaan nautintoon. Nautinnolliset tuntemukset voivat tuntua entistäkin intensiivisemmiltä, kun pystyt keskittymään niihin tavallista syvemmin.

2. Seksielämän piristäminen

Onko rakastelu päässyt rutinoitumaan, tai onko rakkauselämä ylipäänsä jäänyt vähän taka-alalle? Silloin voi olla erinomainen idea ottaa mukaan jotain uutta ja jännittävää, jota voitte puuhastella yhdessä. Seksikeinu tuo mukanaan valtavan määrän uusia tuhmia elämyksiä makuuhuoneen puolelle, jolloin seksikertojen lisääminen ja intiimien hetkien laadun parantaminen helpottuu.

3. Horisontin laajentaminen

Seksikeinua käyttäessä ette voi välttyä uusien asentojen kokeilemiselta, joten kiihottavien seksiasentojen arsenaalinne sen kuin karttuu. Ajan kuluessa nämä uudet suuntaukset leviävät varmasti myös perinteisempiin seksinautintoihin sängyssä, ja kenties kokeilujen myötä löydätte tienne aivan uusiin seksuaalisiin seikkailuihin. Kuka tietää mitä seuraavaksi on luvassa? Yksi asia on varmaa – siitä tulee fantastista!


Löydätte aina laajan valikoiman kaikenlaisia seksikeinuja Sinfulin valikoimasta, joten seuraava korkealentoinen seikkailu on vain muutaman klikkauksen päässä. Jos valinnanvaikeus iskee tämän ultimaattisen oppaan lukemisen jälkeenkin, asiakaspalvelumme on aina valmiina antamaan asiantuntevaa opastusta.

Kannattaa myös tutustua valikoimamme seksityynyihin ja muihin seksihuonekaluihin, joista voi saada uutta puhtia seksielämään.

Toivotamme teille ihania yhteisiä nautintoja!