Uutiset

Rakkauden viisi kieltä

Käykö toisinaan niin, että yrität tehdä jotain ihanaa kumppanillesi, mutta ele otetaankin vastaan ihan muulla tavalla kuin toivoit? Siinä tapauksessa voi olla, ettette puhu samaa rakkauden kieltä.

Teoria rakkauden kielistä on peräisin amerikkalaiselta pariterapeutilta nimeltä Gary Chapman. Lyhyesti kerrottuna teoriassa on kyse siitä, että kaikki ihmiset kaipaavat erilaisia asioita parisuhteessaan ja muissa läheisissä ihmissuhteissaan. Kun opit tunnistamaan rakkauden eri kielet, sinun on helpompaa ymmärtää omia tarpeitasi ja myös kumppanisi toiveita parisuhteessa.

Psst! Jos kumppanisi puhuu rakkauden kieltä ‘lahjat’, hemmottele häntä seksileluilla pareille.

Rakkauden kieli 1: Kauniit sanat

Jos puhut tätä rakkauden kieltä, haaveilet siitä, että kumppanisi näkee sinut, on läsnä ja kiinnostunut puhumaan kanssasi ajatuksistasi, tunteistasi ja tarpeistasi. Jos kumppanisi on henkisesti toisaalla tai keskittynyt johonkin muuhun ollessaan kanssasi, saatat kokea sen loukkaavana ja hylkäävänä. Jos tämä on rakkauden kielesi, sinua sykähdyttää kun saat arvostavaa palautetta, ylistäviä sanoja ja rohkaisevaa tunnustusta.

Rakkauden kieli 2: Aika ja läheisyys

Tätä rakkauden kieltä puhuvalle on äärimmäisen tärkeää, että priorisoitte yhteistä laatuaikaa. Ehkä haaveilet siitä, että kumppanisi asettaisi kanssasi viettämänsä ajan etusijalle, tekisitte kävelylenkkejä metsään tai hän kutsuisi sinut elokuviin tai ulos syömään. Jos kumppanisi sopii jatkuvasti mieluummin tapaamisia ystäviensä kanssa sen sijaan, että haluaisi viettää aikaansa kanssasi, tunnet itsesi hyljätyksi. Jotta voit tuntea itsesi rakastetuksi, kaipaat sitä, että kumppanisi asettaa yhteisen ajanviettonne etusijalle.

Rakkauden kieli 3: Lahjat

Tämä rakkauden kieli tarkoittaa sitä, että lahjat ovat sinulle aivan ensisijaisen tärkeitä, jotta tunnet itsesi rakastetuksi. Lahjat ovat rakkauden näkyviä symboleja, ja joillekin niillä on suurempi merkitys kuin toisille. Lahjat voivat yhtä hyvin olla pieniä tai suuria, halpoja tai kalliita – tärkeintä on, että sinulla on käsin kosketeltavia todisteita siitä, että kumppanisi on ajatellut sinua ja nähnyt vaivaa löytääkseen jotain, josta varmasti pidät. Jos kumppanisi antaa lahjoja harvakseltaan tai ei ollenkaan, kaipaat aina todisteita hänen rakkaudestaan.

Rakkauden kieli 4: Palvelukset

Neljäs rakkauden kieli on palvelukset, jotka ovat olennainen osa sitä, kuinka rakastetuksi tunnet itsesi. Palvelus on huomaavainen asia, jonka toinen tekee toista ajatellen, kuten vaikka päivällisen tekeminen valmiiksi kun toisella on pitkä päivä takana tai tarjoutuminen kantamaan kauppakassit toisen puolesta. Palvelukset osoittavat välittämistä ja valmiutta panostaa siihen, että kumppani tuntee itsensä arvostetuksi ja rakastetuksi.

Rakkauden kieli 5: Fyysinen kontakti

Viides ja viimeinen rakkauden kieli käsittelee fyysistä kontaktia. Se voi olla suudelma tai tunne kumppanisi kosketuksesta tiskauksen aikana, käsistä pitämistä kadulla, hieronnan saamista tai rakastelua. Jos tämä on rakkautesi kieli, tunnet itsesi todella rakastetuksi silloin, kun parisuhteessa on runsaasti fyysistä kosketusta. Jos kumppanisi on pidättyväinen tällä osa-alueella, kaipaat jokapäiväistä hyväilyä, sillä tarvitset fyysistä kontaktia tunteaksesi itsesi rakastetuksi.