Typer af penisringe
Oppaat

Näin käytät penisrengasta

Penisrenkaita on monenlaisia. Jotkut ovat suuria ja joustavia, toiset pieniä ja erittäin kireitä. Mutta mitä iloa penisrenkaasta oikein on? Ja millainen malli kannattaa valita?

Yksinkertaisimmillaan penisrengas on pieni rengas, joka liu’utetaan joko lepotilassa olevan tai seisovan peniksen tyveen. Suurin osa penisrenkaista on tehty erittäin joustavasta materiaalista, joten niitä voi venyttää tiettyyn rajaan asti. Parhaalta tuntuva renkaan kireys riippuu täysin käyttäjästä, joten sopivan löytää vain kokeilemalla. On kuitenkin tärkeää, ettei penisrengas ole koskaan niin kireä, että se tuntuu selkeästi epämiellyttävältä. Silloin rengas on liian pieni.

Penisrengas mahdollistaa tukevamman ja täyttävämmän erektion, koska veri pysyy peniksessä pitempään renkaan aiheuttaman paineen vuoksi. Penisrenkaan käyttäjänä huomaat, että kestät vähän pidempään, ja kumppanisi voi havaita peniksesi tuntuvan suuremmalta kuin yleensä. Penisrenkaasta on myös suuri apu tilanteissa, joissa erektiota olisi hyvä ylläpitää pidempiä aikoja kerrallaan, kuten esim. Clone-A-Willy -peniskopiota tehdessä.

Penisrenkaita on kolmenlaisia:

Penisrenkaat voi jaotella kolmeen eri kategoriaan. Ensimmäinen on klassinen aloittelijan penisrengas ilman vibraattoria, joka vain asetetaan peniksen tyven ympärille, jossa se puristaa kevyesti. Jos et ole koskaan kokeillut penisrengasta, kannattaa aloittaa yksinkertaisesta mallista, jotta löydät itsellesi sopivan.

Toinen kategoria on vibraattorilla varustetut penisrenkaat. Ne ovat pitkälti klassisen penisrenkaan kaltaisia, mutta niihin on kiinnitetty pieni vibraattori, joka stimuloi naisen klitorista yhdynnän aikana.

Kolmas penisrengaskategoria pitää sisällään renkaat, jotka ympäröivät sekä peniksen että kivekset. Joissakin malleissa on myös lisävarusteita, esim. pieni dildo, joka on tarkoitettu anaalistimulaatioon. Kolmannen kategorian renkaat sopivat parhaiten kokeneemmille käyttäjille, jotka ovat jo käyttäneet muita penisrenkaita ja haluavat kokeilla pidemmälle kehitettyjä malleja.

Näin käytät klassista penisrengasta:

Rullaa penisrengas varovasti ihan peniksen tyveen. Voit tehdä sen peniksen ollessa lepoasennossa tai seisokissa – kokeile, mikä on mielestäsi kätevintä. Voit myös käyttää hieman liukuvoidetta, jotta rengas liukuu helpommin paikalleen. Jätä rengas paikalleen seksin tai itsetyydytyksen ajaksi. Penisrengas pitää huolen siitä, että penikseen pumppautuva veri myös pysyy siellä, ja sen vuoksi erektiosi on kovempi ja kestää pitempään. Sitä voi käyttää myös penispumpun kanssa, jolloin pumppauksen vaikutuksesta voi nauttia pitempään.

Näin käytät penisrengasta vibraattorilla:

Laita vibraattorirengas paikalleen samalla tavalla kuin klassinen penisrengas. Nytkin kannattaa käyttää liukuvoidetta, jotta renkaan liu’uttaminen paikalleen on helpompaa. Kun rengas on oikeassa kohdassa, voi vibraattorin käynnistää, jolloin naisen klitorikseen kohdistuu nautintoa aiheuttavaa värinää ollessasi hänen sisällään. Yksi hyvä asento vibraattorirenkaan käyttämiseen on naisen ollessa päällä, jolloin hän voi itse säädellä sitä mihin värinät kulloinkin osuvat. Mainioita, aloittelijaystävällisiä vibraattorirenkaita löydät mm. Screaming O:n valikoimasta.

Näin käytät peniksen ja kivekset ympäröivää rengasta:

Liu’uta penisrengas peniksen ja kivesten ympärille mielellään peniksen ollessa lepoasennossa. Mitä jäykempi penis, sen vaikeampi rengasta on saada koko paketin ympärille. Jos käytät kivekset ympäröivää penisrengasta ensimmäistä kertaa, kannattaa valita aloittelijaystävällinen malli, jotta sen paikalleen asettaminen on helpompaa. Sen jälkeen voit kokeilla kaikenlaisia muita kolmoskategoriaan kuuluvia malleja, kuten esim. metallisia penisrenkaita. Kuten muidenkin mallien kohdalla, liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa.

Kuinka kauan penisrengasta voi pitää?

Nyrkkisääntönä voi pitää, ettei penisrengasta kannata pitää liian pitkään (enemmän kuin n. 20 min). Se, mikä tuntuu sopivalta ja hyvältä riippuu kuitenkin täysin käyttäjästä, joten vain kokeilemalla selviää, mikä on itselle sopiva aika. Terveen järjen käyttö on aina suositeltavaa, eli jos penisrengas tuntuu yhtään ikävältä, penikseen tai kiveksiin alkaa sattua, tai rengas ylipäänsä kiristää liikaa, täytyy se ottaa heti pois. Voi myös olla, että penisrengasta pitää kokeilla muutaman kerran ennen kuin sen kanssa tottuu olemaan.