Oppaat

Näin hoidat vaihdevuosien oireita vibraattorin avulla

Onko sinulla vaihdevuodet ja koet oireita kuten emättimen kuivuutta, uniongelmia tai halukkuuden puutetta? Suosittelemme vaihtoehtoista hoitomuotoa: vibraattoria.

Syksyllä 2013 amerikkalainen lääkäri Mary Jane Minkin alkoi suositella vibraattorihoitoa menopaussin oireista kärsiville potilailleen. Minkin toimii kliinisen obstetriikan eli synnytysopin professorina ja gynekologina Yalen yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Minkin on suositellut vibraattorihoitoa nimenomaan We-Vibe-vibraattorin kanssa naispotilaille, jotka kärsivät esimerkiksi emättimen kuivuudesta ja alavatsan heikoista lihaksista menopaussin seurauksena.

Meidän tuloksemme vibraattorihoidosta

Minkinin suositukset luettuamme päätimme syksyllä 2013 tehdä pienen selvityksen Sinfulissa siitä, millaisia vaikutuksia vibraattorihoidolla on, ja millaisia oireita se lievittää.

Kuukaudessa vibraattoritutkimus antoi seuraavia tuloksia:

– 6/8 testaajasta koki seksuaalisen halunsa kasvaneen

– 6/8 koki nukkuvansa paremmin. Esimerkiksi muutamat testaajista kertoivat, etteivät he enää heränneet useasti yön aikana, vaikka heräilyä tapahtui tutkimusta ennen jatkuvasti.

– 4/8 koki vähemmän epämukavuutta ja painetta alavatsassa.

– 2/8 koki olevansa paremmalla tuulella.

– 1/8 koki vuotovaivojen vähentyneen.

41-vuotias nainen kirjoitti meille näin: ”Kiitos, että sain osallistua tutkimukseenne, se on muuttanut elämäni.”

Nainen, jonka menopaussi alkoi aikaisin sen jälkeen kun hänen kohtunsa limakalvot oli poistettu, pääsi eroon monista ärsyttävistä oireista vain viikkoja vibraattorin käyttöönoton jälkeen.

Vibraattorihoito – tee näin:

Jos haluat kokeilla vibraattorihoitoa, suosittelemme, että hankit We-Vibe -vibraattorin, joka stimuloi klitorista ja G-pistettä samanaikaisesti. Se on sama vibraattori, jota Minkin suositteli ja jota me käytimme selvityksessämme.

Vibraattorin asettaminen paikalleen on mukavampaa ja helpompaa kun käytät sen kanssa vesipohjaista liukuvoidetta, esimerkiksi Sinful Aquaa. Liukuvoide lisää myös kosteutta emättimessä, mikä tuntuu miellyttävältä, mikäli kärsit emättimen kuivuudesta.

Käytä vibraattoria 3-4 kertaa viikossa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Käyttötapa ei vaikuta tuloksiin, mutta parisuhde saattaa hyvinkin saada positiivista potkua yhdessä leikkimisestä.

Selvityksemme näytti, että suurimmat muutokset tapahtuivat naisilla, jotka käyttivät vibraattoria useimmin ja pidempiä aikoja.

Emme asettaneet aikavaatimuksia vibraattorin käytölle, sillä mielestämme on tärkeää, että kuuntelet omaa kehoasi ja sitä mikä sinusta tuntuu hyvältä.

Suosittelemme, että kokeilet vibraattorihoitoa kuukauden päivät nähdäksesi lieventyivätkö vaihdevuosioireesi.

Selvityksessämme ja Minkinin tutkimuksessa naiset huomasivat eroja jo kuukauden käytön jälkeen.

Vibraattorihoidon lisäksi voit käyttää hormonaalisia hoitorasvoja, joita myydään apteekeissa. Konsultoi kuitenkin lääkäriäsi ennen kuin hoidat oireitasi lääkkeillä.

Muita vinkkejä emättimen kuivuuden ja alavatsan kipujen hoitoon

Aalborgin yliopiston seksologiakeskuksen ylilääkäri Astrid Højgaardin mukaan lantionpohjan lihasten harjoitelulla voi ehkäistä ja helpottaa menopaussin oireita.

Apteekista ostettavat rasvat voivat kosteuttaa kuivuneita limakalvoja. Rasvojen tulee olla tuoksuttomia ja parabeenittomia, ja voit käyttää niitä vessassa käynnin jälkeen, ennen ja jälkeen seksin, tai nukkumaan mennessä.

Lantionpohjan lihasten harjoittelu vahvistaa alavatsan lihaksistoa, joka heikentyy menopaussin myötä kehon estrogeenitasojen laskiessa.