kondomer
Oppaat

Kondomit – ultimaattinen opas

Kumit, kortongit, kortsut, sadetakit, spärdärit tai ihan vain kondomit. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mikä pätee siis luonnollisesti myös kondomeihin. Jos sinulla on kysyttävää niihin liittyen, olet saapunut aivan oikeaan paikkaan. Tämä blogipostaus on nimittäin ultimaattinen opas kondomeihin.

Sisällysluettelo:

Kondomin historiaa

Faktoja kondomeista

Kondomit ehkäisyvälineinä

Näin toimit

Kondomien ostaminen

Kondomityypit

Löydät täältä vastaukset kysymyksiin kuten kuinka turvallisia kondomit ovat ehkäisyvälineinä, mitä ne ylipäänsä ovat, millaisia kondomeja on tarjolla ja paljonko ne maksavat, sekä moneen muuhun mahdollisesti mieltä askarruttavaan asiaan.

Sukella oppaan syvyyksiin ja löydä kaipaamasi vastaukset. Aloitamme ensin historian hämäristä…

Kondomin historiaa

Vaikka se kenties kuulostaakin tylsältä, ei ole lainkaan huono idea saada hieman taustatietoa eräästä Suomen suosituimmasta ehkäisyvälineestä. Kondomi on nimittäin käynyt läpi melkoisen kehityskaaren, joka sai alkunsa jo yli 5000 vuotta sitten.

Milloin kondomi keksittiin?

Kondomilla on jo melkoisesti kilometrejä taulussa, joskin se on myös muuttanut muotoaan aikojen saatossa. Jo 1000 eaa. egyptiläiset käyttivät eräänlaista kondomia, joka oli valmistettu pellavasta.

Muinaiset egyptiläiset käyttivät pellavakondomia

Silloin käytön syynä ei ollut niinkään ei-toivotun raskauden välttäminen, vaan kondomin avulla pyrittiin suojautumaan erilaisilta sairauksilta, joita Egyptissä esiintyi.

Eurooppalaiset innostuivat kondomista vasta 1560-luvulla. Syynä oli se, että monet eurooppalaiset toivat kupan tuliaisina Uudesta maailmasta. Italialainen tutkija nimeltään Gabriello Fallopio kirjoitti vuonna 1564 kirjassaan “Ranskantaudista”, miten syljellä kostutetulla ja merkurisuolalla kyllästetyllä puuvillakankaalla mies voisi estää kupan saamisen yhdynnässä. Käytännön toimivuudesta voi toki olla montaa mieltä, sillä siemenneste kyllä löytää varmasti tiensä läpi puuvillasta, eikä sukupuolielimien elohopeakäsittely kuulosta kovin terveelliseltä.

Eläimen suoli kondomina?

Seuraava askel oli eläimen suolen käyttäminen eräänlaisena kondomina. Niitä käsittelivät teurastajat, joilla oli jo valmiiksi asiasta kokemusta, sillä niitä käytettiin myös makkaroiden kuorina. Kondomikäyttöön tarkoitetuille suolille tehtiin rikkikäsittely, sillä siten niihin saatiin sileämpi pinta.

Kondomeja valmistettiin eläimen suolesta

Kului kuitenkin yli 100 vuotta ennen kuin ensimmäinen oikea kondomikauppa avattiin Lontooseen vuonna 1750, minkä jälkeen kondomien myynti ei ollut enää teurastajien kontolla.

Meidän tuntemamme kondomit  

1800-luvun puolenvälin tienoilla kondomi sai viimein (miltei) sen muodon, jonka nykyisin tunnemme. Vuonna 1839 amerikkalainen tutkija Charles Goodyear nimittäin keksi kumin vulkanoinnin, eli toimenpiteen, jossa kumiin lisätään rikkiä lämmityksen aikana, mikä saa sen säilyttämään elastisuutensa.

Goodyearin kondomit olivat tosin koostumukseltaan enemmänkin pyörän sisäkumia muistuttavia, joten niissä oli vielä runsaasti kehittämisen varaa.

“Kondomit olivat koostumukseltaan pyörän sisäkumia muistuttavia.”

Saapuessamme vuoteen 1929, amerikkalainen kumiyritys keksi viimein ensimmäiset sellaiset kondomit, jotka ovat meillekin tuttuja. Nykyisin kondomit valmistetaan kumin sijaan lateksista, mikä mahdollistaa alle 1 mm:n paksuisten kondomien valmistamisen.

Lateksi mahdollistaa myös todella joustavan koostumuksen, joten kondomeja voi venyttää peräti kahdensankertaisiksi. Joten jos tapaat jonkun, joka väittää ettei kondomi mahdu, ei hän taida puhua ihan totta…

Milloin kondomi saapui Suomeen?

Kaikista suurin kysymys kuuluukin, että milloin kondomit saapuivat Suomeen? Meille asti nk. “kumisuojustimet” rantautuivat joskus 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa maailmanmatkaajien mukana.

Kondomit saapuivat Suomeen

Suomessa kondomeja alettiin valmistaa vuonna 1937. 1950- ja 60-luvuilla kondomeja kuitenkin vastustettiin, sillä niiden ajateltiin ajavan ihmisiä irtosuhteisiin, ja toisaalta Suomessa oli sotien jälkeisinä vuosina isot synnytystalkoot, jotta maata saatiin uudelleenrakennettua. Nämä asenteet muuttuivat vasta 1970-luvulla, jolloin Väestöliitto viimein kehotti käyttämään ehkäisyvälineitä osana perhesuunnittelua, joskin edelleen kannustaen myös lasten hankkimiseen.

1990-luvulla alkoi YleX:n (ent. Radiomafia), Väestöliiton ja SPR:n yhdessä tekemä Kesäkumi-kampanja, joka popularisoi kondomin käyttöä nuorten keskuudessa tiedottamisen, ilmaisten kondomien ja erityisen kesäkumibiisin avulla. Nykyisin kondomi on suosittu ja varma ehkäisyväline, joka suojaa myös sukupuolitaudeilta.

Faktoja kondomeista

Nyt olet hyvin ajan tasalla kondomien syntyhistoriasta. Löytyikö sieltä yllättävää tietoa? Seuraava askel on kunnon faktatiteto. Lue eteenpäin, niin löydät vastaukset yleisimpiin kondomeista kysyttyihin kysymyksiin.

Mistä kondomit valmistetaan?

Kuten ylempää kävi jo ilmi, nykyisin kondomit valmistetaan useimmiten lateksista. Kondomikäyttöön lateksi tuotetaan lisäämällä vettä kumiin, mikä tekee siitä aivan erityisen joustavaa.

“Yhä edelleen on saatavilla kondomeja, jotka on valmistettu eläimen suolesta.”

Lateksissa on myös se hyvä puoli, että siitä voi valmistaa todella ohuita kondomeja. Yleensä kondomit ovat paksuudeltaan 0,06 mm, mutta saatavilla on myös vieläkin ohuempia versioita. Ne ovat suuressa suosiossa silloin, kun kaivataan mahdollisimman luonnollista käyttökokemusta.

Kondomeja voidaan kuitenkin valmistaa muustakin kuin lateksista. Yhä edelleen on saatavilla kondomeja, jotka on valmistettu eläimen suolesta tai muusta eläinperäisestä kalvosta. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä suosittuja kuin lateksikondomit. Erityisesti kumi- ja lateksiallergikoille on olemassa myös mm. polyuretaanista tai polyisopreenimuovista valmistettuja kondomeja.

Voivatko kondomit mennä vanhaksi?

Lyhyt vastaus on kyllä. Kondomit voivat nimittäin hyvinkin vanhentua, mutta eivät kuitenkaan samalla tavalla kuin elintarvikkeet, jotka pilaantuvat.

Vanhentuneet kondomit menettävät elastisuutensa, jolloin niitä on vaikeampi pukea päälle, sillä lateksi ei ole enää samalla tavalla joustavaa. Vanhentunut kondomi hajoaa myös helpommin. Se voi tapahtua jo siinä vaiheessa, kun kondomin pukee peniksen päälle, mutta pahimmillaan se tapahtuu kesken yhdynnän.

Kondomin materiaali voi myös hapristua, jolloin se hajoaa helpommin.

Kuinka moni käyttää kondomia?

Suomalaiset ovat Pohjoismaiden parhaita kondominkäyttäjiä. Se selviää RFSU:n tekemästä tutkimuksesta vuodelta 2016, jonka mukaan peräti 25% nuorista suomalaisista käyttää kondomia ensisijaisena ehkäisyvälineenä.

Sitä linjaa tukevat myös Sinfulin myyntitilastot. Kondomit ovat nimittäin eräitä myydyimmistä tuotteista kaupassamme, ja sama trendi on toistunut kaikkina niinä vuosina, kun olemme tilastoja tutkineet. Erityisesti Sinful Regular Kondomit 100 kpl erottuu joukosta huippusuosittuna tuotteena.

“Vegaanisten kondomien myynti kasvaa jatkuvasti.”

Kondomien huippukausi oli kuitenkin ehdottomasti 1980- ja 1990-luvuilla, sillä siihen kohtaan ajoittui suuri HIV/AIDS-epidemia, joka sai runsaasti julkisuutta. Kondomia käytettiin ensisijaisena tapana suojautua virukselta.

Yhä edelleenkin kondomi on ainoa varma tapa suojautua suurimmalta osalta seksitauteja, mutta monet muut ehkäisymuodot ovat kasvattaneet suosiotaan raskauden ehkäisemisen saralla. Vaikka erilaiset seksitaudit ovat edelleen vaarana suojaamattomassa seksissä, ei kondomin käyttö silti ole yhtä suosittua nykyisin kuin huippukautenaan.

Tällä hetkellä kasvavana trendinä on vegaaniset kondomit, joiden myynti kasvaa jatkuvasti. Todennäköisesti taustalla on se, että yhä useampi on kiinnostunut ympäristöstä ja eläinten oikeuksista, mikä vaikuttaa myös ostopäätöksiin.

Valitsemalla vegaanisen vaihtoehdon ihmiset kokevat voivansa vaikuttaa asioihin. Tätä trendiä voimme ehdottomasti tukea ja toivoa, että vegaaniset kondomit sen kun kasvattavat suosiotaan jatkossakin.

Milloin kondomeja myydään eniten?

Myyntiluvuistamme on selvästi nähtävissä, että eniten kondomeja myydään kesällä ja Black Fridayn aikaan. Black Fridayn osalta syynä on se, että villit alennukset saavat ihmiset ostotuulelle, ja niiden piirissä on monesti myös kondomeja.

Kesällä puolestaan erilaiset tapahtumat kuten musiikkifestivaalit ovat suosittuja ja lämmin kesäsää saa ihmiset riehakkaaksi.

Kondomit ovat suosittuja kesällä

Tyypillisesti lämpimät säät saavat meidät myös vetäytymään makuuhuoneen viileyteen vilvoittelemaan. Lämpö saa veren virtaamaan – myös jalkojen väliin – ja toisaalta ihmiset pukeutuvat kevyemmin vieden ajatukset helposti yhteisiin nautintoihin.

Kondomit ehkäisyvälineinä

Kondomeista on mahdotonta puhua ilman että puhutaan myös kondomeista ehkäisyvälineinä. Kuten RFSU:n tutkimuksesta kävi ilmi, vain 25% suomalaisista käyttää kondomeja ensisijaisena ehkäisymuotona. Miksi ne eivät ole sen suositumpia?

Monet miehet ovat sitä mieltä, että kondomi alentaa tuntoherkkyyttä seksin aikana, mikä puolestaan vaikuttaa koetun nautinnon määrään.

“Vain kondomi suojaa HIV:ltä ja klamydialta.”

Faktaa kuitenkin on, että kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka suojaa molempia osapuolia sukupuolitaudeilta kuten HIV ja klamydia. Siksi kondomia tulisi aina käyttää silloin, kun harrastaa seksiä uuden kumppanin kanssa, jonka tautihistoriasta ei ole varmaa tietoa.

Kuinka turvallisia kondomit ovat?

Kondomit ovat markkinoiden turvallisimpien ehkäisyvälineiden joukossa. Oikein käytettäessä ne tarjoavat peräti 97% suojan.

Kondomit ovat varsin turvallisia

Toisin sanoen kondomia käytettäessä raskauden riski yhdynnässä on vain 3%. Tämä pieni prosenttiluku johtuu tapauksista, joissa kondomi on mennyt käytössä rikki.

Tyypillisesti rikkoutuminen johtuu vanhentuneesta kondomista tai siitä, että kondomi on käyttäjälleen väärän kokoinen.

Voiko tulla raskaaksi, vaikka käyttäisi kondomia?

Kondomit suojaavat ei-toivotulta raskaudelta

Koska kondomi on “vain” 97% varma, on aina olemassa pikkuruinen riski siitä, että kondomin käytöstä huolimatta tulee raskaaksi. Riski on kuitenkin niin häviävän pieni, että kondomia suositellaan käytettäväksi yhdynnän aikana aina silloin, kun halutaan välttää raskaus.

Kondomi hajosi. Mitä teen?

Jos kondomi on ainoa käytössä oleva ehkäisyn muoto ja se hajoaa kesken kaiken, ei valitettavasti ole kovin paljoa tehtävissä. Jos haluat olla täysin varma siitä, ettei rikkoutumisesta seuraa raskautta, tulee sinun hankkia apteekista jälkiehkäisytabletti.

Katumuspilleriä tulee käyttää vain poikkeustapauksissa.” 

Sitä kutsutaan usein myös “katumuspilleriksi” ja useimmiten naisen tulee käyttää sitä 72 tunnin sisällä ehkäisyn pettämisestä. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, ettei jälkiehkäisyä tule käyttää ehkäisyvälineenä, vaan se on tarkoitettu ainoastaan poikkeustilanteisiin, missä tavallinen ehkäisy on pettänyt tai kyseessä on esim. raiskaus. Jos yhdyntä tapahtui uuden kumppanin kanssa, kannattaa myös käydä sukupuolitautitesteissä.

Näin toimit

Nyt tunnet kondomin historiaa, tiedät sen käytöstä ehkäisyvälineenä ja osaat myös kertoa siitä kiinnostavia faktoja. Seuraavaksi käymme läpi sen, miten kondomia tarkkaan ottaen käytetään ja miten löydät sinulle parhaiten sopivan koon.

Minkä kokoinen kondomi?

Aivan ensimmäiseksi on tärkeää tietää, minkä kokoinen kondomi sinun tulisi valita. Tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja, ja niistä valitessa on todella tärkeää, että olet realistinen oman peniksesi koosta.

“Älä liioittele tai vähättele peniksesi pituutta tai paksuutta.”

Toisin sanoen kondomeja ostaessa ei missään tapauksessa kannata liioitella tai vähätellä peniksen mittoja, oli kyse sitten pituudesta tai paksuudesta. Kondomin tulee istua ihonmyötäisesti peniksen päällä sen ollessa täydessä erektiossa.

Jos se on liian tiukka, se rullautuu helposti peniksen päältä pois tai rikkoutuu yhdynnän aikana. Liian löysä taas ei pysy päällä ollenkaan. Kaikista paras tapa löytää kunnolla istuva kondomi on kokeilla muutamaa erikokoista ja -tyyppistä versiota. Usein kondomeissa on myös ilmoitettu niiden mitat tai verkkokaupassa voi olla tarjolla mittataulukko, mistä mitat voi selvittää.

MySize-kondomit

Näppärät My Size -kondomit tarjoavat perusteellisen mittataulukon ja ohjeet siihen, miten peniksen voi mitata, jotta saat mahdollisimman hyvin istuvan kondomin. Tuloksen pohjalta voi tilata juuri sopivat My Size -kondomit.

Miten kondomia käytetään? 

Kondomin päälle pukeminen voi olla aivan oma taiteenlajinsa. Se ei myöskään vastaa klassista luokkahuonekokemusta, jossa yritetään vapisevin käsin ja posket häpeästä hehkuen rullata kumia banaanin päälle.

“Penis ei nimittäin juurikaan muistuta banaania.”

Erektiossa oleva penis ei nimittäin juurikaan muistuta banaania etenkään sellaisessa tilanteessa, missä kondomin päälle pukeminen jännittää jo valmiiksi.

Aivan ensimmäiseksi kondomin suojakääre avataan, ja tässä kohtaa on tärkeää, ettei sen avaamiseen käytä hampaita tai mitään muutakaan terävää, sillä silloin voi vahingossa rikkoa kondominkin. Yleensä suojakääreessä on sahalaitareunat, joista sen saa auki ihan vain vetämällä.

Sitten kun kondomi on käyttövalmiina kädellä, vedetään mahdollinen esinahka taaksepäin, tarkistetaan kondomin rullaussuunta (rullautuvan osan on oltava ulospäin, jotta siitä saa otteen), puristetaan kärjen säiliöstä ilmat pois kahden sormen avulla, laitetaan kondomi varovasti terskan päälle ja sitten vain rullataan alas asti.

Kondomin ollessa oikein päällä, sen kärjessä olevassa pienessä säiliössä on tilaa siemennesteelle. Se kerää kaiken siemennesteen talteen ejakulaation jäljiltä. On tärkeää, että kondomi laitetaan päälle ennen kuin yhdyntä alkaa, sillä myös muissa peniksen erittämissä nesteissä voi olla siittiöitä.

Siemensyöksyn jälkeen kondomi vedetään varovasti pois peniksen päältä siten, että siemenneste pysyy sen sisällä. Kannattaa pidellä sitä toisella kädellä samalla kun vetää sitä pois toisella, jotta sisältö ei pääse valumaan ulos.

Sen jälkeen sen varteen voi sitoa solmun, jolloin sisältö ei pääse valumaan ulos, ja kondomin voi heittää roskiin. Sitä ei pidä huuhdella WC-pöntöstä alas, sillä se voi tukkia viemärin.

Milloin kondomia käytetään?

Vastaus voi vaikuttaa itsestään selvältä, sillä heti ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen yhdyntä. Kyse voi olla vaginaalisesta tai anaaliyhdynnästä, sillä vaikka anaaliyhdynnässä ei raskauden riskiä olekaan, riski sukupuolitauteihin on siinä korostunut. Näin ollen myös anaaliyhdynnässä on hyvä käyttää aina kondomia.

“Naisille kyseessä voi olla tilanne, jossa oma dildo annetaan kumppanin käyttöön.”

Voi kuitenkin olla muitakin tilanteita, joissa kondomin käyttö on tarpeen. Esimerkiksi suuseksi uuden kumppanin kanssa tai jos antavalla osapuolella on huuliherpes. Kondomia käyttämällä voi varmistua siitä, ettei tartuta kumppaniaan.

Kondomia voi käyttää Fleshlightin kanssa

Jotkut käyttävät kondomia myös seksilelujen kanssa. Miehillä kyseessä voi olla esim. itsetyydyttimen (kuten Fleshlight) käyttö, jolloin pääsee paljon vähemmällä siivoamisella. Naisille kyseessä voi olla vaikkapa tilanne, jossa oma dildo annetaan kumppanin käyttöön, mutta samalla halutaan varmistaa hyvä hygienia.

Kondomien ostaminen

Nyt kun tiedät kutakuinkin kaiken mahdollisen kondomeista, on oikea aika lähteä ostoksille. Tähän mennessä on opittu se, että kyse on turvallisimmasta ehkäisyvälineestä mitä tulee sekä seksitautien että ei-toivotun raskauden välttämiseen. Alta löydät kaiken tarvittavan tiedon kondomien ostamisesta.

Mistä kondomeja voi ostaa?

Kondomeja on saatavilla monista eri paikoista. Useimmat päivittäistavarakaupat myyvät ainakin peruskondomeja. Tyypillisesti ne sijaitsevat lähellä kassaa, joten niiden löytäminen on helppoa, mutta useimmiten valikoima ei ole kovin laaja.

Kondomeja saa myös esim. apteekista, jossa asiantunteva henkilökunta voi myös auttaa oikeanlaisen tuotteen valitsemisessa.

Jos kondomien ostaminen fyysisestä liikkeestä tuntuu kuitenkin vaikealta, erilaiset nettikaupat tekevät niiden hankkimisesta helppoa.

Sinfulilta löydät monenlaiset kondomit laajasta valikoimasta, jolloin voit kaikessa rauhassa etsiä sinulle sopivimmat ja saada ne toimitettua huomaamattomasti kotiin.

Paljonko kondomit maksavat?

Kondomeista ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Korkeampi hinta ei nimittäin välttämättä tarkoita korkeampaa laatua. On varsin mahdollista, että kondomi on kalliimpi, koska sen on valmistanut tunnettu tuotemerkki.

Paljonko kondomit maksavat?

Sinfulilta löydät monenlaisia kondomityyppejä, joista edullisimmillaan saat 4 kpl kondomeja alle neljän euron ja kalleimmillaan 500 kpl reilulla satasella.

Minkä ikäisenä voi ostaa kondomeja?

Vaikka Suomessa seksin suojaikäraja on 16 vuotta, kondomien ostamisella ei ole lainkaan ikärajaa. Näin ollen kuka tahansa voi ostaa niitä.

Montako kondomia on pakkauksessa?

Kondomipaketin sisältämien kondomien määrä voi vaihdella suurestikin. Sinfulilta voit ostaa kondomeja neljän kappaleen paketeista aina 500 kappaleen pakkauksiin.

Sinfulin tavalliset kondomit 10 kpl

Useimmille tuttuja lienevät kuitenkin 10 kpl pakkaukset, joita löytyy myös supermarkettien hyllyiltä. Näppärissä 10 kpl pakkauksissa kondomit on yleensä yksittäispakattu kapeisiin, pitkänomaisiin suojakääreisiin, jolloin niitä on helppo pitää menossa mukana.

Suuremmissa pakkauksissa kondomit ovat yleensä neliön muotoisissa suojakääreissä.

Mistä voi saada ilmaisia kondomeja?

Aina ei ole välttämätöntä investoida kondomeihin itse, sillä monista paikoista niitä voi saada myös ilmaiseksi. Jos paikkakunnallasi on Punaisen Ristin toimisto, sieltä saa miltei aina ilmaisia kondomeja, joita jaetaan Kesäkumi-kampanjan yhteydessä myös festareilla ja monissa muissa yleisötilaisuuksissa.

Myös lääkärillä käynnin yhteydessä voi kysäistä, josko saatavilla olisi ilmaiskondomeja. Silloin ei kuitenkaan voi itse vaikuttaa siihen, minkä kokoisia tai millä ominaisuuksilla varustettuja kondomeja saa, eikä määrä yleensä ole suuri. Siksi kondomit kannattaa yleensä ostaa itse joko netistä tai fyysisestä liikkeestä.

Kondomityypit

Tässä kohtaa on jo selvää, minkä kokoisia kondomeja sinun tulisi käyttää, montako tarvitaan ja paljonko ne suunnilleen maksavat, joten enää puuttuu tieto siitä, minkä tyyppisiä kondomeja sinun kannattaisi valita, jotta saat sekä suojausta että parasta mahdollista nautintoa. Alta löydät kaiken tarvittavan tiedon siitä, millaisia kondomeja Sinfulilta löytyy.

Miksi on olemassa erilaisia kondomeja?

Markkinoilta löytyy toden totta monenlaisia kondomeja, mikä voi ehkä kummastuttaakin – ja ihan ymmärrettävästi. Onhan se kieltämättä vähän erikoista, että yhteen ja samaan käyttötarkoitukseen on tarjolla niin monenlaisia vaihtoehtoja, että pää menee pyörälle.

“Maailmasta ei löydy kahta samanlaista penistä.”

Totuus kuitenkin on se, ettei maailmasta löydy kahta samanlaista penistä. Jos olet joskus katsonut ohjelmaa nimeltä Aatami etsii Eevaa, käy siitä nopeasti selväksi, että kaikki miehet näyttävät erilaisilta vaatteiden alla, oli kyse sitten meisselin pituudesta, paksuudesta, väristä tai muodosta. Siksi onkin tärkeää, että jokaiselle löytyy kuitenkin sopiva suojaväline.

Toki miehillä on myös monenlaisia mieltymyksiä sen suhteen, millainen kondomi tuntuu parhaalta päällä. Jotkut kaipaavat apua ennenaikaisen siemensyöksyn ehkäisemiseen ja toiset ovat allergisia lateksille. Ja tietenkin kondomia voi käyttää yhdynnän lisäksi myös esim. suuseksiin, jolloin peruslateksin maku ei välttämättä ole se kaikista houkuttelevin.

Pasante Delay

Puuduttavat kondomit

Ensimmäiseksi tutustumme kategoriaan puuduttavat kondomit. Niitä voi ajatella eräänlaisina apuvälineinä, jotka kyllä suojaavat seksitaudeilta ja raskaudelta, mutta lisäksi niistä on apua ennenaikaiseen siemensyöksyyn.

Koko idea puuduttavien kondomien takana on se, että ne lisäävät miehen seksuaalista kestävyyttä, jolloin molemmat osapuolet voivat nauttia seksistä pitempään. Näiden kondomien sisäpuolella on ohut kerros liukuvoidetta, joka puuduttaa penistä kevyesti. Se on täysin vaaratonta, joten kondomeja voi käyttää turvallisin mielin.

Makukondomit Skins

Makukondomit

Jos haluat nauttia erityisen hauskoista ja jännittävistä kokemuksista, makukondomit ovat ehdoton hitti. Niiden avulla saa helposti uusia ulottuvuuksia esim. esileikkiin, sillä niiden avulla vaikkapa suuseksi on tavallista maukkaampaa.

Tarjolla on monia makuvaihtoehtoja, joista osa on eksoottisempia kuin toiset. Tavalliset lateksikondomit eivät yleensä maistu kovin hyvälle, mutta jos haluaa harrastaa turvallista suuseksiä, kondomi on välttämättömyys. Siksi makukondomit ovat huomattavasti kätevämpi vaihtoehto. Niitä voi ajatella hauskana alkupalana niille ihanuuksille, mitä esileikin jälkeen on tulossa.

 

Lateksittomat kondomit RFSU

Lateksittomat kondomit

Lateksiallergia on valitettavan yleistä, ja koska useimmat kondomit on valmistettu siitä, voi olla vaikeaa löytää allergikolle sopivaa suojausta.

Onneksi lateksittomat kondomit on keksitty, joten niitä voi käyttää ilman pelkoa allergisesta reaktiosta. Lateksittomat kondomit on tyypillisesti valmistettu polyisopreenista, joka on erittäin ohutta ja miellyttävää päällä.

Pidäthän mielessä, että lateksiallergiaa esiintyy niin miehillä kuin naisillakin, joten on erittäin hyvä idea kysyä kumppaniltasi etukäteen mahdollisesta allergiasta, jotta säästytte ikäviltä yllätyksiltä kesken lakanaleikkien.

Erikoiskondomit Skins

Erikoiskondomit

Jos rakastat lisästimulaatiota, erikoiskondomit ovat ehdottomasti sinua varten. Tämän nimikkeen alta löytyvät kaikki ne kondomityypit, joissa on jotain pientä ekstraa verrattuna tavallisiin, sileisiin ja normaalisti liukastettuihin kondomeihin.

Useimmiten kyse on kondomeista, joissa on nystyröitä, juomuja tai muuta stimuloivaa kuviointia ulkopinnalla, jolloin kumppanisi saa lisänautintoa penetraation yhteydessä. Saatavilla on myös esim. lämmittävällä tai kiihottavalla liukuvoiteella liukastettuja kumeja, jotka tuovat nautinnollista vaihtelua seksiin.

Tavalliset kondomit Sinful

Tavalliset kondomit

Tavalliset kondomit ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavatkin, eli standardikokoisia kondomeja, joissa ei ole sen kummempia lisäominaisuuksia. Toisin sanoen niihin ei ole lisätty makua, juomuja tai puuduttavia ominaisuuksia.

Tavallisissa kondomeissa on sileä pinta ja yleensä niihin on lisätty pieni määrä liukuvoidetta, jolloin käyttö sujuu kaikista parhaiten.

Tästä kategoriasta löydät monia tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Durex, RFSU, Skins ja Pasante. Sinful-brändin alta löydät myös meidän omat tavalliset kondomimme.

Pienet kondomit Pasante

Pienet kondomit

On aivan ensiarvoisen tärkeää, että jokaiselle löytyy oikean kokoisia kondomeja. Siksi tarjolla on myös keskimääräistä pienemmille peniksille valmistettuja kondomeja.

Pienet kondomit ovat tarpeen silloin, kun miehen penis on joko keskimääräistä lyhyempi tai ohuempi. Kondomin tulee istua täysin ihonmyötäisesti, jotta sen käyttö on turvallista yhdynnän aikana.

Suuret kondomit Pasante

Suuret kondomit

Suuriin kondomeihin pätee sama kuin pieniinkin, eli jos miehellä on keskimääräistä kookkaampi varustus, silloin se vaatii kookkaamman kondomin.

Jos penis on keskimääräistä pitempi tai paksumpi, tavallinen kondomi voi tuntua todella epämukavalta päällä, rullautua yhdynnän aikana pois tai pahimmassa tapauksessa rikkoontua. Liian lyhyeksi jäävä kondomi voi myös päästää siemennesteen valumaan käytön aikana ulos, jolloin sen suoja on olematon. Siksi löydät Sinfulin valikoimasta myös suuret kondomit.

Ohuet kondomit Pasante

Ohuet kondomit

Jos haluat harrastaa suojattua seksiä, joka tuntuu mahdollisimman luonnolliselta, ohuet kondomit ovat oikea valinta. Ne tuntuvat nimittäin miltei samalta kuin yhdyntä ilman kondomia, mutta pitävät silti teidät molemmat suojattuina.

Kondomien ohuudesta huolimatta ne eivät ole sen epävarmempia käyttää kuin tavallisetkaan kondomit. Olette siis yhtä turvassa seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta kuin jos käyttäisitte mitä tahansa muuta kondomia.

Ohuita kondomeja ei kuitenkaan suositella anaaliseksiin, sillä ne eivät välttämättä kestä siitä aiheutuvaa kitkaa. Ylipäänsä niitä käyttäessä kannattaa huolehtia riittävästä liukastuksesta.

Halvat kondomit Sinful

Halvat kondomit

Ei ole mitään tarvetta maksaa liikoja kondomeista. Jos kyse on vain siitä, että haluat harrastaa suojattua seksiä täysin tavallisella peruskondomilla, halvat kondomit hoitavat homman siinä missä kalliit merkkituotteetkin.

Tyypillisesti kondomeja saa halvemmalla silloin, kun ostaa suuria määriä kerrallaan. Silloin maksaa toki kerralla enemmän, mutta kondomien yksittäishinta laskee merkittävästi. Halvat kondomit suurissa pakkauksissa ovat myös ehdoton hankinta silloin, jos on järjestämässä eroottista tilaisuutta monelle ihmiselle.

Liukuvoiteet Sinful

Muista liukuvoiteen käyttö kondomin kanssa

Jokaisen seksiä harrastavan olisi syytä oppia se, että liukuvoide tekee seksistä aina hauskempaa. Vaikka monet kondomit onkin jo valmiiksi liukastettu, määrä on yleensä pieni, eikä se välttämättä riitä sellaisenaan liukastamaan kunnolla.

Siksi voi olla todella hyvä idea antaa kondomille lisäliukastusta kondomiliukuvoiteen avulla. Kyse on kondomiturvallisista liukuvoiteista, jotka sopivat yhteen kondomien valmistusmateriaalien kanssa. Kannattaa myös huomioida se, ettei jokainen markkinoilta löytyvä liukuvoide ole kondomiturvallista, joten siksi asia on hyvä tarkistaa liukkaria ostaessa.

Öljy ja kondomit eivät tule toimeen keskenään.

Himon hetkellä voi olla houkutteleva ajatus tarttua lähimpään hieronta-, ruoka- tai vauvaöljyyn, joka on jo valmiiksi saatavilla, mutta se on todella huono idea. Vaikka voisi ajatella, että öljy saa kaiken liukumaan mukavammin, sillä on myös toinen vaikutus, joka on huomattavasti ikävämpi.

Öljy ja kondomit eivät nimittäin tule toimeen keskenään. Öljy löytää tiensä kondomin materiaalin sisälle ja alkaa liuottaa sitä. Siksi on äärimmäisen tärkeää jättää öljyt sikseen kondomia käytettäessä, koska muutoin se lakkaa olemasta tehokas suojaväline.

Mitä nyt?

Toivomme, että löysit vastaukset kysymyksiisi tai ainakin opit uutta kondomeista. Jos haluat nähdä kaikki ne tuotteet, joista oppaassa kerrottiin, kannattaa tutustua laajaan kondomivalikoimaan, jonka tarjoaa Sinful.