Uutiset

Kommunikaatio on avain parempaan seksielämään

Neljä viidestä suomalaisesta uskoo avoimen keskustelun seksistä, haluista ja fantasioista olevan tärkeä osa seksielämää.

Valitettavasti vain puolet meistä kokee seksistä puhumisen helpoksi, ja joka viidennen mielestä keskustelun aloittaminen tuntuu hyvin vaikealta.

Tämän osoittaa uusi laaja seksiä, läheisyyttä ja ihmissuhteita käsittelevä kansainvälinen tutkimuksemme Sindex by Sinful, josta voit lukea lisää tässä.

Puhutko sinä seksistä kumppanisi kanssa?

Vaikka suurin osa suomalaisista on tyytyväisiä seksielämäänsä, monet haluaisivat puhua  kumppaninsa kanssa enemmän seksistä, haluista ja fantasioista. Se myös kannattaa, sillä petipuuhista puhuminen voi itse asiassa olla avain parempaan seksielämään.

Sindex by Sinful osoittaa nimittäin, että ne suomalaiset, jotka ovat hyviä puhumaan seksistä, ovat tyytyväisempiä seksielämäänsä. Peräti 84 % sellaisista parisuhteessa olevista suomalaisista, jotka kokevat olevansa hyviä puhumaan seksistä kumppaninsa kanssa, on tyytyväisiä seksielämäänsä.

Tyytyväisyys vähenee, kun seksistä ei keskustella: seksielämäänsä tyytyväisiä on vain 28 % niistä suomalaisista, jotka eivät katso olevansa hyviä puhumaan seksistä kumppaninsa kanssa.

Puhutaan enemmän seksistä!

Hyvä seksielämä

Kommunikaatio on siis tärkeä osa hyvää seksielämää, mutta miten suuri merkitys sillä oikeastaan on? Entä miten tyytyväisiä suomalaiset ovat siihen, mitä heidän makuuhuoneessaan tapahtuu? 

Katsotaanpa!

Kolme neljästä suomalaisesta kertoo hyvän seksielämän olevan itselleen tärkeä asia. Seksi lähentää suhdetta kumppaniin, ja monet kertovat sen myös pitävän heidät paremmalla tuulella!

Onneksi suurin osa suomalaisista naisista ja miehistä on tyytyväisiä nykyiseen seksielämäänsä, ja sama koskee myös naapureitamme Euroopassa.

Näin suuri osa on tyytyväisiä nykyiseen seksielämäänsä:

  • Suomi: 55 %
  • Tanska: 57 %
  • Ruotsi: 56 %
  • Norja: 53 %
  • Ranska: 65 %
  • Iso-Britannia: 56 % 

Let’s talk about sex – The Game

Kaipaatko hauskaa, hellää ja käytännönläheistä tapaa käynnistää keskustelu seksistä? Olemme kehittäneet juuri sitä varten pelin nimeltä Let’s Talk About Sex – The Game, joka sisältää 52 kysymystä seksistä ja läheisyydestä. 

Pelin idea on simppeli: ota vuorollasi kortti, esitä kumppanillesi kysymys, keskustelkaa aiheesta yhdessä ja oppikaa enemmän toistenne mieltymyksistä, haluista ja fantasioista. Yksinkertaista, mutta erittäin tehokasta!

Psst… Let’s Talk About Sex – The Game sopii hyvin pelattavaksi myös ystävien kesken!

Tietoa tutkimuksesta: Sindex by Sinful

Sindex by Sinful perustuu Cintin tekemään kansainväliseen kyselytutkimukseen ja Sinfulin myyntitietoihin. Tutkimus toteutettiin Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa, ja siihen osallistui yhteensä 2 000 vastaajaa kustakin maasta.

Vastaukset kerättiin Cint-alustan kautta 17.5.–8.6.2022.

Lue lisää sivustolla Sindex by Sinful, missä julkaisemme uusia mielenkiintoisia tutkimustuloksia neljännesvuosittain (myös vuonna 2023).