Oppaat

Näin tutustutat kumppanisi bondageen

Bondage on sekä mielenkiintoinen että kiihottava tapa maustaa seksielämää. Mutta kuinka tutustutat kumppanisi aiheeseen?

Kirjoitimme tämän oppaan, jotta teidän olisi helpompi ottaa bondage-välineet mukaan yhteisiin leikkeihinne. Eikä näiden leikkien tarvitse olla rajuja, vaan bondage voi olla myös hellä, aistillinen ja romanttinen kokemus, joka tuo uudenlaisen luottamuksen ja läheisyyden parisuhteeseenne.

Mutta mikä tekee sitomisleikeistä kiihottavaa? Sitä voi olla vaikea tietää ennen kuin kokeilee, ja on aina yksilöllistä mikä siinä kiehtoo juuri sinua. Tässä on kuitenkin muutamia vastauksia, jotka toistuvat usein:

  • Sitominen voi (ehkä yllättäen) olla vapauttava kokemus. Sidottuna ei tarvitse ajatella lainkaan, mitä käsillään tekisi, vaan voi olla aloillaan ja keskittyä nautintoon.
  • Toisille kiihottavinta on se, kun kumppani päättää miten ja mihin hänet sidotaan. Silloin itse rajoittaminen ja vallan luovuttaminen tuovat nautintoa.
  • Valta-asetelma ja vallan tunne voi tuntua kiihottavalta sitovasta osapuolesta. Sitoessa on usein selkeää, kumpi on aktiivinen osapuoli ja kumpi passiviinen, ja se voi luoda aivan uutta tuhmaa dynamiikkaa välillenne.
  • Luonnollisesti joillekin riittää jo se, että he näkevät kumppaninsa nauttivan sitomisleikeistä.

Mitä BDSM ja bondage tarkoittavat?

BDSM on lyhenne englanninkielisistä sanoista Bondage (B), Bondage ja Discipline (B&D), Dominance ja Submission (D&S) ja Sadism & Masochism (S&M). Suomenkieliset vastineet sanoille ovat vapaasti käännettynä sidonta, sidonta ja kurinpito, dominanssi ja alistuvuus sekä sadismi ja masokismi.

Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa leikkejä vallan, rajojen, kivun ja vaikka kuinka monien muiden fetissiaiheiden parissa. Sitomisleikit ovatkin vain pieni osa BDSM:n laajaa kirjoa.

Vaikka bondage on yksi suosituimmista ja harrastetuimmista fetisseistä, ja se voi olla niinkin yksinkertaista kuin sitoa kumppanin kädet ja/tai jalat yhteen tai esim. tuoliin tai sänkyyn. Siihen kuitenkin liittyy tiettyjä tärkeitä perussääntöjä, jotka on hyvä painaa tarkasti mieleen ennen kuin heittäydytte tuhmiin leikkeihin. Pureudumme niihin tarkemmin myöhemmin tässä blogissa. 

Näin otat asian esille

Kun haluat tutustuttaa kumppanisi bondageen, joillekin riittää vain sidontavälineiden tai silmänaamion ottaminen mukaan leikkeihin. Välineiden tutkiminen ja niiden käyttötapoihin tutustuminen yhdessä voi auttaa keskustelun avaamisessa.

Kuitenkin hyvin monelle sitominen tuo mieleen turvattomuuden, eikä kumppania kannata säikäyttää heti alkuun. On äärimmäisen tärkeää, että keskustelet hänen kanssaan haluistasi ja fantasioistasi perusteellisesti. Teidän molempien tulee tuntea olonne turvallisiksi ja varmoiksi, niin voitte huoletta nauttia leikeistä ja antautua toisillenne.

On myös tärkeää keskustella etukäteen mahdollisista vaaratilanteista ja miten voitte välttyä niiltä.

Siksi onkin hyvä valmistautua jo ennen kuin otat asian puheeksi.

Aloita miettimällä, mikä bondagessa sytyttää sinut ja todella kiinnostaa sinua. Oletko utelias kokemaan, miltä tuntuu olla sidottuna? Haluatko kokeilla kevyttä bondagea, joka on vain osa esileikkiänne, vai haluatko jotain enemmän? Haluatko kumppanisi ottavan tilanteessa vallan, vai oletko itse kiinnostunut dominoivasta roolista makuuhuoneen puolella?

Kun omat halusi ovat selviä sinulle itsellesi, voit kertoa niistä kumppanillesi. Ottaessasi asian esille voit kokeilla esim. seuraavia lähestymistapoja:

  • Minulla on fantasia, jossa toinen meistä on sidottuna. Miltä se kuulostaa sinusta?
  • Haluaisin kokeilla kahleita seksin aikana. Mitä mieltä olet?
  • Tekisi mieli kokeilla jotain uutta. Kiinnostaisiko sinua käydä yhdessä Sinful.fi:ssä vilkaisemassa välineitä hellään bondageen?

Jos te molemmat kiinnostutte ideasta, keskustelkaa mielellään vähän syvemmin siitä, mitä haluaisitte kokeilla yhdessä ja mikä teidät sytyttää. Muista, että bondage ei välttämättä kiinnosta kaikkia ja ole kunnioittavainen kumppanisi rajoja kohtaan.

Ensimmäinen kertanne bondagen parissa

Saatte parhaat kokemukset etenemällä asteittain. Kun olette jutelleet haluistanne ja fantasioistanne, voitte tehdä pienen testin. Kokeilkaa lyhytkestoista sitomista vaikka huivilla tai solmiolla, mutta älkää menkö suutelua pidemmälle. Näin saatte tietää, miltä sidottuna oleminen tuntuu ja millaisia reaktioita se teissä herättää.

Kun olette molemmat valmiita kokeilemaan bondagea, on aika investoida ensimmäisiin bondage-seksileluihinne.

Bondage-välineet aloittelijoille

Pehmeät kahleet ovat täydellinen ensikertalaisen lelu, koska ne mahdollistavat hyvinkin monipuoliset leikit:

  • Kahleet on helppo kiinnittää ja ottaa pois, toisin kuin esim. köysi tai sidontanauha, joiden sitominen ja avaaminen vievät aikaa.
  • Niissä on pehmeä sisäpinta, joka on hellä iholle eikä aiheuta näkyviä jälkiä, toisin kuin esim. metalliset käsiraudat.
  • Niiden avulla on helppo vaihtaa asentoa vain irrottamalla ja kiinnittämällä kahleiden karbiinihaat. Asennon vaihtelu on tärkeää myös lihasten jäykkyyden estämiseksi ja jotta käsien verenkierto pysyy esteettömänä.

 

Sinful.fi:stä löydätte erilaisia aloittelijoiden sidontasettejä, kuten esim. Sinful Tie Me Up Seksilelupakkauksen, joka sisältää teippiä, satiinikahleet, silmänaamion, nänninipistimet, flogger-piiskan sekä inspiroivan A-Z Oppaan. Se on erittäin suosittu asiakkaiden keskuudessa, koska se tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia aloittelijoille sopivia kiihottavia välineitä.

 

Vinkki: Kokeilkaa tuotteita yksittäin, ja aluksi vain lyhyen ajan kerrallaan. Näin on helpoin huomata, mistä yksittäisistä välineistä pidätte eniten. Joskus useiden lelujen yhtäaikainen käyttö tai pitkäkestoiset leikit voivat olla ylivoimaisia aistielämyksiä. Pitämällä leikit alussa yksinkertaisina teidän on helpompi keskustella niistä.

Jos taas haluatte viedä leikit seuraavalle tasolle, kannattaa ehdottomasti tutustua Obaie-tuotemerkin säädettävään sänkysidontasettiin. Muutatte sen avulla makuuhuoneenne hetkessä kiihottavaksi bondageparatiisiksi.

Muistakaa turvallisuus!

Leikittyänne bondage-leikkejä muutaman kerran, vain mielikuvitus on rajana sille, mitä seuraavaksi keksitte. On kuitenkin todella tärkeää, että pidätte turvallisuusasiat koko ajan mielessänne.

Tutustukaa leluihin ja välineisiin kunnolla, ennen kuin aloitatte
Miten se toimii? Miten sidonnasta vapautuu nopeasti? Miltä se tuntuu? Kokeile tuotteita ensin itseesi, ennen kuin käytät niitä kumppaniisi, niin ymmärrät miltä ne tuntuvat käytön aikana.

Välttäkää liikaa painetta ranteiden hermoradoille
Älkää koskaan kiinnittäkö kahleita liian tiukalle. Ihon ja kahleen/köyden/muun sidontavälineen väliin tulisi mahtua ainakin kaksi sormea.

Jos sidotussa kädessä yksi tai kaksi sormea menee tunnottomaksi tai tunnet kihelmöintiä, se on merkki liiasta paineesta hermoradoille. Se on vaarallista, koska pahimmillaan se voi aiheuttaa pysyviä hermovaurioita. Jos taas koko käsi menee tunnottomaksi, kyse ei ole hermojen vaan verenkierron estymisestä. Se on vaarallista vasta, kun tila on jatkunut yli 10 minuuttia, mutta voi toki tuntua epämukavalta.

Valitkaa sopiva materiaali ja koko
Aloittelijan on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota bondage-välineiden materiaaliin ja muotoiluun.

Yksi muistisäännöistä on: mitä leveämpi, sen parempi.

Leveiden kahleiden aiheuttama hankaus ja paine jakaantuu laajemmalle alueelle, joten ne eivät vahingoita ihoa tai tunnu yhtä intensiiviseltä kuin kapeammat mallit. Riski onnettomuuksille ja jäljille ihossa kasvaa esimerkiksi köysien, silkkinauhojen ja käsirautojen kanssa, koska sitomispinta-ala on kapeampi ja mahdollinen rasitus suurempi.

Jos ranteesi ovat herkät tai pelkäät hermovaurioita, voit käyttää rannekahleita ripustukseen. Ne ovat muotoilultaan tavallista leveämmät ja ergonomisemmat ja niitä voi käyttää aivan hyvin makuuasennossakin.

Sopikaa turvasana
Kun heittäydytte ensimmäistä kertaa kinkyihin leikkeihin, turvasana voi tuntua liialliselta tai hassulta. Mutta se on hyvä ottaa käyttöön ja tavaksi aivan alusta asti. Tuntuu turvalliselta, kun molemmat tiedätte voivanne lopettaa leikin saman tien ilman, että se latistaa tunnelmaa. Sanan tulee olla sellainen, jolla ei ole tekemistä eroottisten leikkienne kanssa, jotta sitä ei tule sanoneeksi vahingossa. Hyviä esimerkkejä ovat esim. hedelmä tai väri.

Liikennevalojen värit ovat suosittu ja hyväksi havaittu systeemi, mitä turvasanoihin tulee. Punainen tarkoittaa “lopeta heti”, keltainen tarkoittaa “jatka, mutta hieman varovaisemmin” ja vihreä tarkoittaa “tykkään tästä, jatka samaan malliin”. Asteittainen turvasana on kätevä kommunikaatioväline, koska sen avulla on helppo ilmaista mistä pidät, mutta voit myös kertoa, jos jokin tuntuu hieman hankalalta, mutta et halua leikkien loppuvan.

Voi toki olla, että leikeissänne “lopeta” tarkoittaa “lopeta”, kunhan sovitte asiasta kunnolla ennen kuin aloitatte. Kuitenkin kinkyihin leikkeihin kuuluu usein roolileikki, jossa toinen esimerkiksi rukoilee armoa dominoivalta osapuolelta ilman, että oikeasti haluaisi leikin loppuvan. Siksi erityinen turvasana tai turvaele on kaikkein varmin ja luotettavin tapa lähteä BDSM-leikkeihin turvallisesti.

Pitäkää huolta toisistanne
Sitomisleikkien tiimellyksessä on tärkeää tarkistaa vähän väliä, että kumppanilla on kaikki hyvin. Sen voi tehdä sanallisesti tai vaikka vain katseiden kohtaamisella, mutta siihen on joka tapauksessa hyvä kiinnittää erikseen huomiota. Ole tarkkaavainen kumppanisi hyvinvoinnista ja opi tuntemaan huolella hänen antamansa signaalit.

Kun olette jutelleet turvallisuudesta, rajoistanne ja fantasioistanne, voitte astua bondagen kiihottavaan maailmaan. Muistakaa hyvä kommunikaatio jokaisen session aikana, niin olette jatkuvasti perillä toisistanne. Rajat ja halut voivat nimittäin vaihdella eri päivinä ja muuttua ajan kanssa.

Oikein nautinnollisia leikkihetkiä!