Oppaat

Anustappi eli Butt Plug – Ultimaattinen opas

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan anustappeja, tämä opas auttaa sinut alkuun, kun lähdet tutkimusmatkalle näiden nautinnollisten lelujen maailmaan.

Onko anustappi ja butt plug sama asia?

Kyllä – Anustappi ja butt plug tarkoittavat aivan samaa asiaa. Me täällä Sinfulilla käytämme molempia termejä, sillä butt plug on kansainvälisesti tunnettu termi tämän tyyppiselle lelulle, mutta suomeksi kutsumme sitä mielellämme tuttavallisesti anustapiksi.

Niitä on saatavilla kaiken muotoisia, värisiä ja monista eri materiaaleista valmistettuja, mikä luonnollisesti tarkoittaa, että löydät suurella todennäköisyydellä juuri omaan makuusi sopivan tapin. Alempana esittelemme erilaisia malleja ja omia suosikkejamme, niin saat tyydytettyä uteliaisuuttasi kattavalla katsauksella anaalilelujen maailmaan.

Pussillinen anustappeja

Jotta voisimme parhaalla tavalla selittää, mikä anustappi oikein on lelujaan, vastaamme tässä blogissa usein esitettyihin kysymyksiin ja avaamme hieman sitä, mikä tekee siitä niin nautinnollisen välineen. Kirjoitimme myös muutamia yksityiskohtaisia neuvoja, joiden avulla pääset hyvin alkuun.

Näin saat parhaan mahdollisen kokemuksen, kun lähdet tutkimaan anaalinautintojen jännittäviä ulottuvuuksia.

Jos haluat tietää entistäkin monipuolisemmin anaalinautinnoista, lue oppaamme anaalileluihin.

Mikä on anustappi?

Kyseessä on seksilelu, jonka tarkoituksena on stimuloida anusta.

Anuksen sisällä ja ympäristössä on valtava määrä tuntoherkkiä hermopäätteitä, joten oikein tehtynä alueen stimulointi voi tuntua uskomattoman kiihottavalta.

Stimulointia voi harjoittaa monin eri tavoin, joista useampikin saattaa tuoda hurjan paljon mielihyvää. Butt plug on kätevä lelu, koska se on valmistettu juurikin tätä tarkoitusta varten.

Sitä on helppo käyttää sekä yksin että kumppanin kanssa, ja sen avulla on helppo tutkia, mistä juuri sinä pidät eniten.

Lähdetään ensin aivan perusasioista ja sitä varten teimme listan useimmiten kysytyistä kysymyksistä:

UKK – Tämä sinun tulee tietää anustapeista

 • Onko liukuvoiteen käyttö tarpeellista?
  Kyllä, se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä lisävarusteista nautinnolliseen ja turvalliseen anaaliseksiin sekä kumppanin että lelujen kanssa, sillä anus ei kostu itsekseen.
 • Riippuuko anaalinautinnon laatu sukupuolesta?
  Anustapit ovat kaikkia varten. Aivan sama mitä sukupuolta, ikäluokkaa tai poliittista puoluetta edustat.
 • Sattuuko sen käyttö?
  Jos rentoutuminen ei onnistu ja jos etenee liian nopeasti, anaalilelu saattaa tuntua epämiellyttävältä. Annamme seuraavassa osiossa hyviä vinkkejä, miten sen käyttöä voi harjoitella.
 • Voiko anustappi kadota anukseen?
  Ei, se ei voi kadota peräsuoleen. Olemme kaikki kuulleet kauhutarinoita siitä, kuinka joku kiidätetään  sairaalaan, koska anukseen on päätynyt kynttilänjalka tai muita sinne kuulumattomia esineitä. Anaaliseksilelut on valmistettu ja muotoiltu niin, että ne ovat turvallisia anaalileikkeihin. Kaikki butt plugit, eturauhashierojat ja muut peppulelut on varustettu stopperilla, joka estää tappia työntymästä syvemmälle kuin sen on tarkoitus. Stopperina voi toimia myös esimerkiksi dildon imukuppi tai muu tarpeeksi leveä pohja tai alusta.
  Eli jätä suosiolla peppuun kuulumattomat esineet rauhaan ja investoi tähän tarkoitukseen valmistettuihin seksileluihin.
 • Kuinka kauan voin pitää sitä sisälläni?
  Anaalitappia voi käyttää niin kauan kuin se tuntuu miellyttävältä. Jos se tuntuu liian raskaalta, epämiellyttävältä tai ärsyttävältä, on aika poistaa se pepusta. Poistettaessa ota lelun pohjasta hyvä ote, rentouta sulkijalihakset ja vedä se hitaasti ja rauhallisesti ulos.

Nyt kun kiperimmät kysymykset on hoidettu alta pois, sukelletaanpa hieman syvemmälle.

Anustapin käyttö

Jotta saisit parhaat edellytykset täyteläisen täydelliseen anaalinautintoon, lue seuraavat ohjeet huolellisesti.

Lasisia anustappeja

Kun olet löytänyt unelmiesi anaalilelun, olet valmis opettelemaan tekniikkaa ja kehittämään kokemustasoasi pikkuhiljaa seuraavien askelten avulla.

1. Halu ennen kaikkea

Jotta saisit parhaita anustappikokemuksia, lelun kokeilemisen pitää olla asia, jota itse haluat. Ja vaikka halua olisi vaikka millä mitalla, ei silti kannata sännätä suin päin syvään päätyyn. Oikea tekniikka, kokemus ja omaan nautintoon tutustuminen vie aikansa.

2. Kaikki ottaa aikansa

Olitpa sitten aloittelija tai anaalileikkien maailmanmestari, on aina hyvä aloittaa lämmittelemällä kunnolla. Vain harvat voivat heittäytyä hetkessä anaalileikkeihin, joten maltti on valttia.

Hyväile ensin anuksen aluetta esimerkiksi sormella tai seksilelusi kärjellä. Kun se alkaa tuntua hyvältä, voit siirtyä rauhallisesti ja pikkuhiljaa itse asiaan.

On mahdotonta sanoa, kuinka kauan kestää tottua anaalistimulaatioon, koska se on aina yksilöllistä. Tärkeintä on, että se tuntuu hyvältä – ja kun näin on, tiedät että olet valmis etenemään pidemmälle.

3. Puhdistautuminen

Asia, josta monet kokevat epävarmuutta anaalileikkien suhteen, on pelko siitä, että leikistä tulee hieman sotkuista.

Tässä on pakko olla vain rehellinen: näin voi hyvinkin tapahtua. Mutta jos olet utelias takaportin nautinnoista, ei mahdollisilla sotkuilla lopulta ole niin paljoa väliä.

Voit totta kai valmistautua hyvin. Käy esimerkiksi vessassa muutama tunti ennen leikkejä ja puhdistaudu huolella.

Ja jos haluat olla erittäin tarkka, anaalisuihkun avulla voit huuhdella itsesi perusteellisesti sisäisiä sopukoita myöten, jolloin riski sotkusta on erittäin minimaalinen.

4. Liukuvoide on paras ystäväsi

Kuten jo tuli sanottua, liukuvoiteella on tärkeä tehtävä anaalileikeissä, eikä sitä voi koskaan käyttää tähän tarkoitukseen liikaa.

3 erilaista anustappia

Koostumukseltaan paksumpi anaaliliukuvoide sopii anaalileikkeihin kaikkein parhaiten. Se pysyy hyvin siellä missä pitääkin, eli anuksen ympärillä ja itse tapissa, joten voit keskittyä vain nautintoon.

5. Sisään asettaminen

Kun on aika liu’uttaa tappi sisään, on hyvä edetä mahdollisimman hitaasti.

Kun tapin kärki pyrkii sisään, se voi tuntua tiukalta ja siltä, ettei se ole oikealla kohdalla. Liikuta ja keinuta sitä hitaasti eteenpäin ja odota, että anuksen alue rentoutuu. Kun tapin levein osa on sisällä, tulet huomaamaan että loppumatka sujuu jo helpommin.

Sopivin asento riippuu täysin itsestäsi, mutta aloittelijan on helpointa aloittaa makaamalla kyljellään jalat hieman koukussa. Näin voit rentoutua ja käsitellä samalla tappia helposti.

6. Anustappi käytössä

Kun uusi leikkikalusi on paikoillaan, kätesi ovat vapaina tekemään mitä vain. Voit ottaa kumppanisi mukaan leikkeihin, käyttää muita seksileluja tai vain hyväillä vartalosi nautintopisteitä.

7. Pois ottaminen

Kun olet nauttinut tarpeeksesi ja on aika poistaa tappi sisältäsi, kannattaa edetä aivan yhtä hitaasti kuin sisään asetettaessakin.

Ota kiinni stopperista ja vedä varovasti. Rentouta sulkijalihakset tai koita työntää tappia niiden avulla ulospäin. Kun sen levein kohta on ulkona, loppu sujuu vaivatta.

8. Puhdistaminen käytön jälkeen

Kun leikkien jälkeen on ihana ja rento olo ja tekisi mieli vain katsoa tv-sarjoja peiton alla, anaalilelujen puhdistamista ei silti saa jättää välistä, sillä hygienia on erittäin tärkeää.

Varmistaaksesi parhaan mahdollisen hygieniatason, kannattaa käyttää seksilelun puhdistussuihketta. Vaihtoehtoisesti voit pestä lelusi myös miedolla saippualla ja huuhdella sen jälkeen huolellisesti lämpimällä vedellä.

Nyt kun ohjeistus on selkeää, jutellaanpa hieman anustapin hyvistä puolista.

Mikä tekee anustapista nautinnollisen?

Olet varmasti huomannut, että me täällä Sinfulilla olemme aivan hullaantuneita tähän yksinkertaiseen ja samalla niin ihmeelliseen seksileluun. Jos haluat tietää, miksi se on vain niin ihana, ainakin seuraavat kolme pointtia ovat hyviä syitä antaa anaalinautinnoille mahdollisuus:

 • Anaaliorgasmi
  Anus ja sen ympäristö ovat kuin suuri keskittymä hermopäätteitä, jotka reagoivat herkästi hyväilyihin. Jos stimuloit aluetta samalla kun masturboit, voit saada unohtumattoman anaaliorgasmin.
 • Intensiivisempää stimulaatiota
  Käyttämällä anustappia stimuloit tuntoherkkiä mielihyväpisteitä, jotka tekevät seksuaalisesta nautinnosta entistä intensiivisempää.
 • Valmistaudu anaaliseksiin
  Jos anaaliseksi kumppanin kanssa kiinnostaa, mutta kaipaat hieman harjoittelua ja valmistautumista, butt plug on tähän tarkoitukseen täydellinen. Tapilla voi harjoitella anaalistimulaatiota sekä soololeikkien aikana että yhdessä kumppanin kanssa.

Minkälaisia malleja on tarjolla?

Pepputappeja on vaikka minkälaisia. Esittelemme alla muutamia eri malleja, jotta voit löytää juuri sen, joka vie sinut ekstaasiin.

Erilaisia anustappeja

Silikoninen anustappi

Monet markkinoilta löytyvistä tapeista on valmistettu silikonista. Materiaali on hygieenistä, kiinteää mutta joustavaa ja sen pinta on samanaikaisesti pehmeä ja sileä. Tämän tyyppinen tappi onkin paras valinta aloittelijan anaalileluksi.

Suosittelemme: Amaysin Triple Anustappisetti

Hännällinen anustappi

Miltä kuulostaisi anustappi hännällä? Hännällisiä anustappeja on monenlaisia, aina pikku pupunhännästä pitkään ketunhäntään, joten saatat löytää juuri toteemieläimellesi sopivan version.

Suosittelemme: Happy Rabbit Anustappi Tupsuhännällä

Timantilla varustettu anustappi

Jos kaipaat upeaa bling-blingiä peppuusi, ota käyttöösi keinotekoisella timantilla varustettu anustappi, jonka stopperia koristaa esim. strassikivi tai kristalli. Niitä on monia erikokoisia ja -värisiä, joten voit valita korusi oman makusi mukaan. Säihkyvä korutappi tuo tuhmiin leikkeihin ylellistä tuntumaa ja on takuulla kivaa katseltavaa kumppanistasikin.

Suosittelemme: Diogol Anni

Metallinen anustappi

Kiinteä ja sileä metallinen anustappi on todella stimuloiva kokemus. Osa malleista on valmistettu kevyestä materiaalista, kun taas toisten on tarkoituskin tuntua kiihottavan painavilta pepussasi. Erikokoiset ja -muotoiset mallit luonnollisesti tuntuvat erilaisilta ja kaiken lisäksi materiaalia voi lämmittää tai viilentää upeita aistikokemuksia varten.

Suosittelemme: Master Series Dark Stopper

Lasinen anustappi

Kaunis lasitappi on sileä ja sopii hyvin myös lämpötilaleikkeihin. Se liukuu helposti sisälle ja sekä lasisten että metallisten lelujen kanssa on turvallista käyttää kaikentyyppisiä liukuvoiteita, kuten silikoniliukkaria tai öljypohjaista versiota, joiden liukastavuus on pitkäkestoista ja aivan omaa luokkaansa verrattuna vesipohjaisiin liukkareihin.

Suosittelemme: Sinful Bum Bum Lasinen Anustappi

Anaalivibraattori

Anaalivibraattori tuo uusia ulottuvuuksia takamuksen stimulointiin. Se tarjoaa intensiivisempää tuntumaa ja stimulaatiota, ja useissa malleissa on erilaisia värinänopeuksia ja -rytmejä.

Suosittelemme: Sinful Anaalivibraattori

Tunnelitappi eli ontto anustappi

Ole avoin monipuolisille leikeille ja valitse tunnelitappi. Tämä astetta kinkympi anaalilelu on keskeltä ontto, joten sen läpi voi laittaa sormet, seksileluja tai jopa kumppanin peniksen. Se pitää sinut tuhmasti avoinna katseille ja kaikenlaisille kokeiluille.

Suosittelemme: Perfect Fit Ass Tunnel

Tässä oli hieman esimakua erilaisten tappien laajasta valikoimasta. Seuraavaksi haluamme esitellä muutamia omista suosikkileluistamme:

Parhaat anustapit

Paras aloittelijoille

Tässä on pieni anustappi, jonka malli tarjoaa mahdollisimman lempeän ensiaskeleen anaalinautintoihin. Sen kärjestä pyöristetty ja kapea varsi asettuu helposti sisälle ja stopperi pitää huolen, että se pysyy paikoillaan hyvin ja on myös helppo poistaa, joten voit huoletta keskittyä vain nautintoon.

Kaneli 5 tähteä

“Tappi on sopiva ensimmäisiin kokeiluihin ja pysyy tukevasti paikallaan. Materiaali on laadukasta ja tappi on oikeastaan jopa aika kaunis ulkonäöltään. Harjoittelu tämän kanssa jatkuu ehdottomasti!”

Baseks Aloittelijan Anustappi

Korunkaunis tappi hieman kokeneemmille

Jos sen tulee olla tuntuvaa ja täyttävää, tämä tappi painaa tukevat 230 grammaa. Saat siis tuntea sen stimuloivan painon olitpa sitten makuullasi tai liikkeellä. Sen sisään asetettava pituus on 7 cm ja halkaisija 3,6 cm, joten se tuntuu myös muhkealta sisällä.

SS 5 tähteä

“Tapin koko on täydellinen näin hieman kokeneemmalle käyttäjälle. Plussaa myös tapin tyylikkäästä ja kauniista ulkonäöstä.”

Villejä värinöitä

Tämän värisevän anustapin pyöristetty muoto ja kaareva pohja mukautuvat mukavasti anatomiaasi. Ohjaa sen kiihottavia värinöitä itse tai kutsu kumppani mukaan leikkiin.

Silver 5 tähteä

“Erittäin mainio ja hyvä tuote. Ainoa parannus että värinät saisi erikseen kytkettyä ja säädettyä”

värisevä musta anustappi

Jokaista yksi, kiitos!

Jos et malta odottaa uusia haasteista, voit aloittaa tämän setin kanssa. Se sisältää kolme erikokoista tappia, joten voit edetä aina astetta haastavampaan, kun koet olevasi valmis.

Pernille 5 tähteä

Nämä oli upeita anustappeja. Koot eivät ole liian suuria, mutta suurin antoi kuitenkin haastetta ja sitä varten on hyvä lämmitellä kunnolla. Tappien pinta on ihanan sileä ja liukuvoiteen avulla ne sai hyvin paikalleen. Kiihottavia sekä yksin että yhdessä käytettyinä.”

Sinful BumBum Silikoninen Anustappisetti

Anaalidildot, -helmet ja eturauhashierojat

Aivan lopuksi kerromme vielä hieman erityyppisistä anaalileluista, niin olet mahdollisimman hyvin varustautunut tulevaisuuden anaaliseikkailuihin.

Anustappien lisäksi on nimittäin olemassa myös muunlaisia anaalileluja, jotka saavat sinut näkemään tähtiä nautinnosta.

Anaalidildo on tappia pitempi ja sen tarjoama stimulaatio tuntuu hieman erilaiselta. Sitä voi liikuttaa edestakaisin samaan tapaan kuin penistä anaaliseksin aikana.

Suosittelemme, että aloitat ensin pienestä ja kapeasta dildosta, ennen kuin etenet paksumpiin ja suonikkaisiin versioihin.

Anaalihelmien avulla voi saada entistä voimakkaampia orgasmeja, kun poistat ne sisältäsi juuri kliimaksin hetkellä. Kuulat tuntuvat myös kiihottavilta sisään asetettaessa.

Eturauhaskiihotin on muotoiltu niin, että se hyväilee ja stimuloi voimakkaasti miehistä G-pistettäsi, eli eturauhasta. Monet eturauhaskiihottimista myös värisevät ja niiden stopperi stimuloi lisäksi välilihan aluetta leikkien aikana.


Nyt kun aihe on tutumpi, on aika tarttua puteliin liukuvoidetta, asettua mukavaan asentoon ja vain antautua nautinnolle!