Oppaat

Aloittelijan opas BDSM-välineisiin

BDSM on lyhenne, joka viittaa erilaisiin haluihin ja tapoihin harrastaa kinkyä seksiä tai leikkejä:

BD – Bondage & Discipline
DS – Dominance & Submission
SM – Sadism & Masochism

Näin ollen BDSM on kattotermi, joka pitää sisällään valtavan määrän erilaisia aktiviteetteja, käyttäytymistä ja tarpeita, jotka poikkeavat valtavirrasta. Siksi voikin tuntua todella haastavalta uskaltautua kokeilemaan jotain uutta tällä saralla, sillä miten ensinnäkin selvittää omat ja kumppanin kiinnostuksen kohteet? Kuinka pitkälle halutaan mennä? Ja millaisia välineitä tarvitaan?

On kuitenkin pitkälti yksilöstä kiinni, millaisia tai minkä verran BDSM-leikkejä tai esimerkiksi bondagea harrastaa. Joillekin se on päivittäinen elämäntapa, kun toiset toteuttavat sitä vain erityistilaisuuksissa. BDSM-aktiviteetit voivat sisältää piiskausta piiskoilla ja läimäyttimillä tai ilman, kipu- ja aistileikkejä (esim. leikkejä kylmällä tai kuumalla, kutittelulla, sähkövirralla), bondagea (sidontaa käsiraudoilla, kahleilla, ketjuilla tai köysillä), valtaleikkejä (domi/subi, master/slave) ja tuhmia roolileikkejä seksikkäillä rooliasuilla (opettaja/oppilas, lääkäri/potilas, poliisi/rikollinen, jne.).

Mitä välineitä tarvitsette?

On olemassa monenlaisia tapoja “olla kinky”, mutta kannattaa pitää mielessä, että kyseessä ei ole mikään tarkasti rajattu karsina eikä omien tarpeiden ja halujen toteuttamiselle ole olemassa tarkkaa kaavaa. Voit tutustua tarpeisiisi ja niitä tukeviin BDSM-varusteisiin aivan omassa tahdissasi. Jotkut seksivälineet/lelut soveltuvat kuitenkin paremmin aloittelijoille kuin toiset, sillä BDSM-välineistöstä löytyy myös sellaisia, joilla voi oikeasti saada vahinkoa aikaan, jos ei tiedä mitä on tekemässä. Siksi useimmat harrastajat ovat yhtä mieltä siitä, että leikkityypistä riippumatta turvallisuuden on aina oltava etusijalla. Aloittelijana sinun kannattaa satsata laadukkaisiin välineisiin, jotka:

  • tuntuvat mahdollisimman mukavilta ja turvallisilta sekä sinulle että kumppanillesi.
  • aiheuttavat mahdollisimman vähän vahinkoa vastaanottavalle osapuolelle.

Valitsitpa minkä tyyppisiä leluja tahansa, muista jutella asiasta kumppanisi kanssa sekä ennen BDSM-leikkejä että niiden jälkeen. Muistakaa myös valita turvasana, jonka avulla leikin voi tarvittaessa lopettaa välittömästi. On erittäin tärkeää, että kumpikin osapuoli kokee tilanteen turvalliseksi alusta loppuun asti, jotta kokemus on molemmille miellyttävä.

Alta löydät erilaisia välineitä/leluja, jotka sopivat erinomaisesti aloittelijoille.

Aloittelijasetti

Sinful Tie Me Up SeksilelupakkausHyvä ja helppo tapa päästä alkuun on kokeilla sidontasettiä aloittelijoille. Sen avulla voitte kokeilla vähän kaikenlaista, ja settejä löytyy monissa hintaluokissa, joten tarjolla on jokaiselle jotain.

Sinfulin Tie Me Up -pakkauksessa on 5 erilaista välinettä pakattuna tyylikkääseen rasiaan, jota voitte käyttää välineiden säilytykseen käyttökertojen välillä.

Silmänaamio

Silmänaamio tarjoaa varmasti yhden helpoimmista lähestysmistavoista kinkyihin nautintoihin, sillä useimpien mielestä se on varsin harmiton lisä tavallisiin lakanaleikkeihin. Älä anna sen yksinkertaisuuden hämätä, sillä silmänaamio on avainasemassa, kun kokeillaan erilaisia aistileikkejä. Yhdessä kumppanin kanssa käytettynä silmänaamio tarjoaa todella eroottisia mahdollisuuksia, joista ei kannata jäädä paitsi.

Jo pelkkä toisen koskettaminen saa aivan uuden ulottuvuuden silmien ollessa peitettynä ja voikin olla äärimmäisen kiihottavaa olla näkemättä ympäristöään ja sitä, mitä kumppani tekee seuraavaksi. Kokeile sulkea silmäsi ja tuntea, miten muut aistit terävöityvät. Kun yhden aistin sulkee pois, kaikki muut aistit pyrkivät korvaamaan menetetyn informaatiolähteen voimistumalla, ja se pätee myös tuntoaistiin… joten mitä vielä odotat? Join us on the dark side!

Kahleet
Obaie Pehmeät Rannekahleet

Sen sijaan, että hyppäisitte heti altaan syvään päähän ja tarttuisitte bondage-köyteen, jonka turvallinen käyttö vaatii ainakin jonkin verran kokemusta, kannattaa aloittaa mieluummin kahleilla. Toisin kuin kovat, metalliset käsiraudat, kahleet on valmistettu pehmeämmästä materiaalista kuten nahasta tai nylonista ja niiden sisäpuoli on yleensä pehmustettu plyysillä tai fleecellä, joten ne tuntuvat miellyttäviltä myös pitkäkestoisemmissa leikeissä. Ne on helppo avata ja kiinnittää paikoilleen, eivätkä ne vaadi paljoakaan säilytystilaa. Mutta älä huoli: Pehmeydestään huolimatta ne pitävät sinut tai kumppanisi tukevasti sidottuna monien kiihottavien, seksikkäiden ja kinkyjen leikkien ajan.

Flogger-piiskat

Sinful Deluxe Flogger

Flogger-piiskoille on tyypillistä se, että niissä on useita siimoja, jotka on valmistettu esim. kumista, nahasta tai mokkanahasta. Yhteistä niille on se, että piiskan iskuvoima jakautuu yksittäisiin siimoihin, jolloin se ei tunnu yhtä kirpaisevalta kuin esim. raipan tai ruoskan isku, jonka voima on kokonaan kapeassa kärjessä. Siksi flogger-piiska on hyvä valinta piiskausleikeistä kiinnostuneille aloittelijoille, sillä siimat mahdollistavat kokeilujen aloittamisen todella hellästi.

Leikit voi aloittaa antamalla siimojen juosta vartaloa pitkin herätellen aistit kokemaan uudenlaisia tuntemuksia, minkä jälkeen voi jatkaa varovaisilla iskuilla nostaen niiden intensiteettiä vähitellen. Muista lyödä ensisijaisesti vain pakaroiden ja reisien alueelle, kun kokeilette intensiivisempiä iskuja. Ja pieni vinkki: Ennen kuin otat uuden piiskan käyttöön kumppanisi kanssa, testaa sen iskuja ensin omaan vartaloosi, jotta saat käsityksen iskujen voimasta.

Läimäyttimet

Obaie Tekonahkainen LäimäytinLäimäytin on monella tapaa oivallinen väline. BDSM-aloittelija, joka ei välttämättä vielä tiedä, ovatko kipuleikit ylipäänsä hänen juttunsa, voi käyttää sitä tutustumaan omaan kipukynnykseensä.

Lisäksi tämän välineen avulla sekä sinun että kumppanisi on helppo huolehtia turvallisuudesta, sillä läimäyttimestä saa hyvän otteen, sen käsittely on helppo oppia ja tarjolla on monia eri valmistusmateriaaleja, jotka saavat aikaan eriasteista kipua.

Läimäyttimellä lyödessä on kuitenkin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota iskualueeseen. Älä lyö munuaisten seudulle, alaselkään, niskaan/kaulaan, kasvoihin tai taipeisiin. Sen sijaan pakarat ja takareidet ovat mainioita lyöntipaikkoja, sillä rasvakerros suojaa niin liialta kivulta kuin vahingoittumiseltakin. Kevyitä iskuja voi antaa myös yläselkään ja rintoihin. Ei siis muuta kuin tarttumaan läimäyttimeen, jotta pääsette tutustumaan piiskauksen saloihin.

Nänninipistimet

Obaie Säädettävät Nänninipistimet Ketjulla

Kuten nimestäkin voi päätellä, nänninipistimet puristuvat nännien ympärille, missä ne estävät verenkiertoa ja lisäävät alueen tuntoherkkyyttä kivuliaan kiihottavasti. Nännit ovat monella todella herkkä erogeeninen alue. Nipistimillä saa aikaan verrattain kevyttä kipua, mikä tuntuu monista kiihottavalta ja lisää seksuaalista stimulaatiota.

Tarjolla on toki monenlaisia tuotteita, joista osa puristaa hellävaraisesti ja toiset taas tiukasti, joten nipistimien mahdolliseen säädettävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Aloittelijoille suosittelemme ensisijaisesti säädettäviä nänninipistimiä, joiden puristusvoima riippuu siitä, miten tiukalle ne kiinnitetään ja joita voi löysätä tai kiristää helposti käytön aikana. Voit käyttää myös imukuppeja nänneille, jotka lisäävät alipaineen avulla alueen tuntoherkkyyttä, tehden nänneistä erityisen vastaanottavaiset kosketukselle ja nipistykselle käytön jälkeen.

Kaulapanta ketjulla tai hihnalla
Maze by Bijoux Indiscrets Kaulapanta

Jos sinä ja kumppanisi harkitsette kokeilevanne valtaleikkejä, esim. ketjulla varustettu BDSM-kaulapanta voi olla erinomainen lisä leluarsenaaliinne. Monet kokevat nämä välineet “hardcorena”, mutta sillä on loppujen lopuksi enemmän tekemistä sen valtadynamiikan kanssa, jonka päätätte luoda välillenne. Kaulapanta sinänsä on helppokäyttöinen ja turvallinen valinta kaikentasoisille BDSM-harrastajille. Ei kannata myöskään aliarvioida sitä, miten seksikkäältä se näyttää päällä.

Suupallo

Suupallojen ja suukapuloiden käytössä kyse on luottamuksesta, haavoittuvuudesta ja antautumisesta. Samalla ne ovat myös varsin turvallisia ja helppoja käyttää. Suupallo antaa dominoivalle osapuolelle visuaalista nautintoa ja rakentaa valtadynamiikkaa domin ja subin välille estämällä alistuvaa osapuolta puhumasta. Se saa aikaan avuttomuuden tunteen, joka voi olla todella kiihottava molempien osapuolten kannalta.
Obaie Aloittelijan Suukapula

Aloittelijoille suosittelemme rei’itettyä suupalloa, sillä se helpottaa hengittämistä ja tekee kokemuksesta helpommin hallittavan. Kokemuksen karttuessa voitte siirtyä tiiviiseen suupalloon, jos kaipaatte intensiivisempää tunnelmaa leikkeihinne.

Koska suukapuloitu subi ei pysty puhumaan, muistakaa aina sopia leikin lopettavasta turvasignaalista etukäteen.

Kaikki tässä tekstissä mainitut välineet ovat suhteellisen käyttäjäystävällisiä ja tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia kokeilla BDSM-leikkejä, joiden avulla pääsette tutustumaan omiin ja toistenne rajoihin. Osoitteesta Sinful.fi löydät monipuolisia BDSM- ja fetissituotteita esimerkiksi pohjoismaiselta Obaie-tuotemerkiltä ja muilta suosituilta ja laadukkailta valmistajilta.

Toivotamme nautinnollisia leikkejä!