Oppaat

Oppaasi anaalileluihin

Monille ajatus anaalilelujen käytöstä voi tuntua alkuun pelottavalta. Varmaa onkin, että siihen liittyy tiettyjä asioita, joihin on hyvä kiinnittää huomiota niin henkisesti kuin fyysisestikin. Usein negatiivinen ensikokeilu johtuu kuitenkin siitä, että edetään aivan liian nopeasti, eikä muisteta ottaa yhtä askelta kerrallaan. Rauhallinen eteneminen on nimittäin avain hyvään anaaliseksiin, sillä on aivan välttämätöntä rentoutua, jotta nautinto pääsee kuvaan mukaan.

Seuraamalla alla olevia ohjeita sinulla on erinomaiset edellytykset sukeltaa anaalistimulaation fantastiseen ja ihmeelliseen maailmaan – turvallisimmalla, hauskimmalla ja nautinnollisimmalla mahdollisella tavalla.

1. Totuttele ajatukseen

Tutustu aiheeseen ensin

Ensi alkuun ajatus anaalilelujen käytöstä voi tuntua todella rajoja rikkovalta. Anaalileikkeihin liittyy monenlaisia tabuja, kalavaleita ja väärää tietoa, jolloin kaikkein uteliaimmatkin saattavat empiä tai pelätä. Siksi onkin viisainta ottaa asioista selvää itse. Siten sinun on helpompaa selvittää omat odotuksesi, mikä on ensisijaisen tärkeää, jotta voit ylipäänsä saada onnistuneita kokemuksia. Käytä aikaa tutustuaksesi aiheeseen ja muista: mihinkään ei ole kiire. Oikea tempo on se, joka toimii sinulle kaikista parhaiten.

2. Kokeile ensin yksin

Itsetyydytys on avain oman vartalon ymmärtämiseen ja omien mielihalujen selvittämiseen. Kun nämä ovat hallussa, saat itsevarmuutta tutkia seksuaalisuuttasi myös kumppanin kanssa. Anaalileikit eivät ole mikään poikkeus – soololeikit ovat paras ja mukavin tapa päästä alkuun anaalinautinnoissa.

On toki hauskaa ja kiihottavaa kokeilla uusia leluja kumppanin kanssa, mutta kun tutustut niihin ensin yksin, voit kokeilla omia rajojasi kaikessa rauhassa ja ilman ulkopuolisia paineita, kunnes koet lelun käytön kaikin puolin turvalliseksi. Voit kokeilla erityyppisiä aloittelijoiden anaalileluja ja erilaisia nautinnon muotoja sekä aloittaa ja lopettaa juuri silloin, kun sinusta siltä tuntuu. Yksin leikkiessä sinun ei tarvitse miettiä kenenkään muun mielipiteitä tai mielihaluja.

Ensimmäinen kokemuksesi uuden anaaliseksilelun kanssa voi johtaa odottamattomiin haluihin ja tuntemuksiin. Kun teet kokeiluja omin käsin, sinulla on mahdollisuus sekä antaa että ottaa, mikä on varsin hyödyllistä sitten kun jossain vaiheessa haluat kutsua toisen ihmisen leikkeihin mukaan.

3. Älä unohda esileikkiä

Sen sijaan, että ryntäisit saman tien takaportille, kannattaa lähteä liikkeelle kokeilemalla ensin muutamia sellaisia aktiviteetteja, joista tiedät jo pitäväsi. Voit esim. käyttää vibraattoria saavuttaaksesi sopivan kiihottuneen tilan, jossa vartalosi on vastaanottavaisempi stimulaatiolle.

Jos rentoutuminen tuntuu sinusta edelleen vaikealta, voit kokeilla rentoutusgeeliä, joka saa anuksen lihakset rentoutumaan paremmin. Sivele pieni määrä anuksen alueelle ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen kuin aloitat leikit.

Lisäksi voi olla hyvä idea aloittaa erittäin pienellä anustapilla tai jollain vieläkin kapeammalla, kuten omalla sormellasi. Liukasta sormi tai anustappi perusteellisesti anaaliliukuvoiteella ja pyörittele sitä hellästi anuksesi ympärillä. Vähitellen voit alkaa viedä sitä hitaasti aukosta sisään. Kun totut tuntemuksiin, voit myös lisätä toisen perusteellisesti liukastetun sormen. Jos kaikki sujuu hyvin, olet todennäköisesti sopivan lämmitelty vastaanottamaan tapin. Muista kuitenkin liukastaa sekin perusteellisesti ennen kuin annat sen liukua sisään.

Käytä vibraattoria esileikkinä

Joidenkin mielestä on helpointa asettaa anustappi sisään kontillaan, kun taas toisista se käy helpoiten selinmakuulla jalkojen ollessa levitettyinä. Jokainen meistä on erilainen, joten kokeile, mikä tuntuu sinusta parhaalta. Tärkeintä joka tapauksessa on se, että olet rento. Vedä henkeä syvään ja hitaasti samalla kun viet sormen tai tapin sisääsi.

Anustapin sisään vieminen: Pidä tapin pohjasta tukevasti kiinni ja vie se kärki edellä anusta kohti. Työnnä se varovasti sisään siten, että sen kärki osoittaa viistosti vatsaa kohti. Etene hitaasti totutellen tuntemuksiin ja anna tapin liukua kokonaan paikalleen vasta kun olet valmis.

Kun on aika vetää tappi ulos, vedä taas henkeä syvään ja hitaasti samalla kun vedät tappia varovasti ulospäin. VINKKI! Voi olla helpompaa ja mukavampaa ottaa tappi ulos, jos olet ensin saanut orgasmin, sillä se auttaa lantionpohjan lihaksia rentoutumaan.

4. Muista hygienia!

Tätä ei voi korostaa liikaa. Ensimmäinen askel ennen anaaliseksiä tai anaalilelujen käyttöä on anaalipesu. Kun tuntee itsensä puhtaaksi, on helpompaa rentoutua ja nauttia kokemuksesta. Jos siihen ei kuitenkaan ole aikaa ja tunnet vartalosi tarpeeksi hyvin ollaksesi varma, että riski “epämiellyttävästä yllätyksestä” on olematon, voit toki käyttää myös allergiaa aiheuttamatonta kosteaa pyyhettä (ilman hajusteita tai alkoholia) puhdistaaksesi anuksen ympäristön.

Yleensä ennen leikkejä kannattaa kuitenkin käyttää anaalipuhdistukseen tarkoitettua tuotetta kuten anaalisuihkua, peräruiskesettiä, enema bulb -ruiskua tai suihkuletkuun kiinnitettävää suihkupäätä. Aloittelijalle suosittelemme Sinful Flexible Tip Anaalisuihkua, joka on eräs pienimmistä anaalisuihkuistamme, ja jossa on joustava kärki, joka on helppo ja miellyttävä viedä sisään. Mutta valitsitpa minkä tuotteen tahansa, itse prosessi on sama ja olet paremmassa turvassa infektioilta ja epämiellyttäviltä yllätyksiltä kesken kaiken.

Sinful Flexible Tip Anaalisuihku

Näin toimit:
Täytä anaalisuihkun pumppuosa haalealla vedellä, tai anna suihkuveden juosta, kunnes se on vartalonlämmintä. Sen jälkeen voit viedä suihkupään sisällesi ja suihkuttaa vettä varovasti sisään, ja lopuksi asettua pytylle istumaan, kunnes vesi tulee ulos. Prosessi toistetaan siihen asti, että ulostulovesi on puhdasta. Parhaan tuloksen saamiseksi puhdistautuminen kannattaa suorittaa 1-2 tuntia ennen kuin anaalileikit on tarkoitus aloittaa.

VINKKI! Sivele suihkupään kärki liukuvoiteella ennen käyttöä, jolloin se on helpompi viedä sisään. Käytön jälkeen se tulee puhdistaa huolellisesti esim. huuhtelemalla sitä kiehuvalla vedellä. HUOM: Anaalisuihkua ei saa jättää kiehuvaan veteen pitemmäksi aikaa, sillä se voi menettää muotonsa.

5. Skippaa “the double dip”

Pysymme hygienia-aiheessa vielä hetken verran, sillä kuten sanottua, sitä ei voi korostaa liikaa kun kyse on anaalistimulaatiosta. On nimittäin todella tärkeää pitää mielessä, että “tupladippaus” on ehdottomasti kiellettyä, eli siis älä KOSKAAN siirry anuksen koskettelusta emättimeen ilman perusteellista puhdistusta, oli kyse sitten vartalon osasta tai lelusta. Anus ja emätin ovat kaksi täysin erilaista ekosysteemiä, eikä anuksen bakteerikanta sovellu lainkaan yhteen emättimen kanssa.

Samasta syystä on tärkeää, että puhdistat anaalilelut perusteellisesti leikkien jälkeen, jotta et levitä anuksen bakteereja myöskään kumppaniisi. Puhdista lelut lämpimällä vedellä käyttäen mietoa, hajusteetonta saippuaa tai seksilelun puhdistusainetta, ja huuhtele lämpimällä juoksevalla vedellä.

Sinful Luonnonmukainen Seksilelun Puhdistussuihke

6. Valitse oikeat lelut

Kun lähdet valitsemaan itsellesi sopivinta anaaliseksilelua, kannattaa miettiä, miten haluat käyttää sitä ja millaiset tuntemukset ja stimulaatiotyypit sinua kiinnostavat eniten. Siihen liittyen onkin hyvä tietää, miten erilaiset tuotteet eroavat toisistaan.

Anustapit
Monilla on se virheellinen käsitys, että anustappi on lelu, jota käytetään vain anaaliseksiin valmistautumisessa. Mutta anustappi on itse asiassa aivan fantastinen seksilelu ihan sellaisenaan. Yksi sen parhaista puolista on se, että anustappi tarjoaa mahdollisuuden keskittyä vartalon muihin nautintopisteisiin sen vain ollessa paikallaan. Tappia ei nimittäin tarvitse sen kummemmin liikutella käytön aikana, vaan se stimuloi sinua tuntuen hyvältä ihan vain sen ollessa paikallaan.

Anustapin avulla on helppoa tuntea seksuaalista nautintoa, sillä se saa aikaan painetta erogeenisille alueille, mitä tuntuu tyydyttävällä tavalla täyttävältä. Seksin aikana tapahtuvaa paineen tunnetta ei aina muisteta arvostaa, sillä se jää helposti sisään-ulos -liikkeen varjoon. Mutta itse asiassa paine on juurikin se, mikä mahdollistaa monille kliimaksin kokemisen ja suuren nautinnon niin vaginaalisesti kuin anaalisestikin.

Alkajaisiksi on hyvä valita aloittelijoille sopiva, suunnilleen sormen kokoinen anustappi, joka on helppo asettaa paikoilleen, ja joka on muodoltaan pisaraa tai kartiota muistuttava. Kaulaosan on hyvä olla kapea ja pohjan stopperin litteä, sillä silloin se istuu mukavasti pakaroiden välissä pitäen tapin paikoillaan käytön aikana, jolloin se ei pääse imeytymään kokonaan sisään. Amaysin Triple Anustappisetti on täydellinen valinta, sillä sen myötä saat kolme erikokoista tappia, joiden myötä voit totutella tuntemuksiin vähitellen.

Amaysin Triple Anustappisetti

Anaalihelmet
Siinä missä anustappi on suunniteltu pysymään paikoillaan, anaalihelmet ovat parhaimmillaan silloin, kun niitä asetetaan paikalleen ja kun ne vedetään ulos. Helmet viedään sisään yksi kerrallaan, mikä saa aikaan aistillisen tunteen täyttymisestä vähitellen. Lopuksi ne vedetään ulos sillä nopeudella, joka saa parhaiten aikaan haluttuja tuntemuksia. Kun helmet vedetään ulos, ne stimuloivat sulkijalihaksen herkkiä hermopäätteitä. Tällainen stimulaatio on erittäin nautinnollista ja muistuttaa lihasten hierontaa.

Aloita pienikokoisilla anaalihelmillä ja mielellään sellaisilla, jotka kasvavat asteittain kärjestä lähtien. Siten voit aloittaa pienimmästä ja nostaa intensiteettiä asteittain omassa tahdissa, kun totut helmien aikaansaamiin tuntemuksiin.

Amaysin Wave Värisevät Anaalihelmet

Aloittelijasetit
Ensimmäistä kertaa anaalileikkejä kokeilevalla voi olla epävarma olo siitä, miten päästä alkuun, joten voi olla hyvä idea hankkia itselleen aloittelijasetti, josta löytyy vähän kaikenlaista kokeiltavaa. Kyseeseen voi tulla esim. anaaliharjoitussetti, jossa on erikokoisia tappeja, tai aloittelijalle suunnattu anaalipakkaus, joka sisältää kaiken kokeiluun tarvittavan.

Sinful Get Started Aloittelijan Anaalipakkaus

7. Kiinnitä huomiota kokoon

Kun etsit itsellesi sopivia anaalileluja, on tärkeää kiinnittää huomiota tuotteiden kokoon – niin pituuteen kuin paksuuteenkin. Se on erityisen tärkeää, jos ostoslistalla on anustappi, sillä niiden koko voi vaihdella hurjastikin tuotteesta toiseen, joten kannattaa olla tietoinen omasta kokemustasosta ja tarpeista. Voit aina jatkaa suurempaan tappiin päivien, viikkojen tai kuukausien saatossa – tai pysytellä siinä, mikä tuntuu nyt hyvältä. Anaalilelut kokeneille ovat usein kookkaita, mutta se ei tarkoita, etteikö kokenut nautiskelija voisi pitää pienestä tapista. Lopeta kokeilut siinä kohdassa, mikä tuntuu sinusta parhaalta.

8. Muista turvallisuus

Kun anustappisi on paikoillaan, voit nauttia siitä ilman käsiä aina siihen asti, että sen on aika tulla ulos. Siksi on erittäin tärkeää, että tapissa on selvästi kaulaa leveämpi pohja, joka estää sitä imeytymästä syvemmälle kuin on tarkoitus. Tällaista pohjaa kutsutaan stopperiksi ja sellaisen on löydyttävä kaikenlaisista anaalileluista, koska sillä on tärkeä rooli leikin turvallisuudessa. Se pitää lelun tukevasti paikoillaan käytön aikana ja ehkäisee mm. vammojen syntymistä paksusuoleen. Stopperin avulla lelun saa myös vedettyä ulos käytön jälkeen.

Jos olet aloittelija tai kokeilet aivan uutta lelua, on hyvä idea antaa lelun olla paikoillaan aluksi vain lyhyitä aikoja kerrallaan. Siksi ei kannata laittaa uutta lelua paikoilleen, jos olet aikeissa lähteä kotoa jonnekin, jossa sitä ei saa tarvittaessa otettua pois. Totuttele sen käyttöön ensin kotona.

9. Runsaasti liukuvoidetta

Riippumatta siitä, millaisia anaalileikkejä on tarkoitus harrastaa, anaaliliukuvoide on täysin välttämätön varuste. Anus ei liukastu luonnostaan, toisin kuin esim. emätin, joten se kaipaa hitusen apua. Valitse esimerkiksi Kaerlig-tuotemerkin luonnonmukainen anaaliliukuvoide.

Kaerlig Anaaliliukuvoide

Koska anustappi voi olla vartalon sisällä pitempiäkin aikoja, on tärkeää käyttää tarpeeksi liukuvoidetta, jotta sen pois ottaminen käy helposti ja nautinnollisesti, eli hitaasti ja liukkaasti.

10. Mieti materiaalia

Valitettavan monet jättävät tämän aiheen vähälle huomiolle ja keskittyvät sen sijaan esim. hintaan, mutta tuotteen materiaalilla on todellakin merkitystä ja sitä kannattaisi miettiä ennen ostopäätöksen tekemistä. Vältä huonolaatuisia materiaaleja, jotka saattavat sisältää haitallisia ainesosia. Valitse mieluummin allergiaa aiheuttamattomia materiaaleja, kuten esim. silikoni, lasi ja ruostumaton teräs.

Lisäksi on hyvä huomioida, että eri materiaalit tarjoavat erityyppistä nautintoa.

Ruostumaton teräs mahdollistaa lämpötilaleikit, sillä sitä voi lämmittää tai viilentää ennen käyttöä. Materiaalina se on erittäin sileää ja tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Se ei juurikaan aiheuta kitkaa ihoa vasten, mutta se tuntuu painavalta eikä materiaali jousta.

Sinful Jewel Pieni Teräksinen Anustappi

Lasista valmistetut anustapit ovat kauniita ja yleensä ottaen kevyempiä kuin metallitapit, mutta niidenkin kanssa voi leikkiä lämpötiloilla.

On kuitenkin tärkeää varmistaa, että niiden valmistaja on tuttu ja vastuullinen tuotemerkki ja että tuotteen materiaali on nimenomaan karkaistu lasi, jotta tappi ei hajoa heikoimmasta kohdastaan – eli kaulastaan.Sinful BumBum Pieni Lasinen Anustappi

Silikoniset anustapit ovat turvallisia käyttää ja ne voi helposti puhdistaa ja desinfioida.

Silikoni on lisäksi kohtuullisen joustava materiaali, mikä on tärkeää etenkin aloittelijalle.

Baseks Aloittelijan Anustappi

11. Lisää värinää

Monia tappeja on saatavilla myös vibraattorilla varustettuina, mikä tuo uuden ulottuvuuden anaalileikkeihin. Ja mikä fantastisinta, värinät saavat kiihottavuutensa lisäksi myös lihakset rentoutumaan, mikä on erityisen kätevää aloittelijalle. Sellaiset tapit, joissa on vibraattori kärjessä, kuten esim. B-Vibe Novice, voivat välittää värinänsä eturauhaseen tai A-pisteeseen, joka on osa emättimen syviä erogeenisiä alueita.

12. Ole luova

Kuten aiemmin jo mainittiin, on varsin yleinen harhaluulo, että anustapit soveltuvat vain lämmittelyksi ennen anaaliseksiä. Toki ne käyvät siihenkin, mutta aivan yhtä lailla niitä voi käyttää illan vetonaulana. Voit käyttää tappia soolonautintoihin osana itsetyydytystä, tai vaikka treffeillä muiden ihmisten joukossa. Kumpikin teistä voi käyttää anustappia vaginaalisen yhdynnän aikana tai muutoin nauttiessanne läheisyydestä yhdessä. Parasta anustapeissa on kuitenkin se, että niitä voi käyttää kuka tahansa riippumatta iästä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.