Uutiset

12 hyvää syytä saada enemmän orgasmeja

Juhuu! 8. elokuuta on nimetty Kansainväliseksi orgasmipäiväksi, ja siihen liittyen olemme koonneet 12 todella terveellistä ja painavaa syytä siihen, miksi sinun kannattaisi nauttia vartalostasi ennen kuin matkaat tänä iltana höyhensaarille (ja huomenna – ja koko loppuelämäsi ajan, jos totta puhutaan).

Näistä syistä sinun kannattaisi saada orgasmi tänään:

1. Orgasmit tekevät sinut onnelliseksi
Kun saat orgasmin, vartalosi luo suorastaan fantastisen sinfonian täynnä nk. ‘onnellisuushormoneja’. Serotoniini ja dopamiini saavat aikaan yleistä hyvänolon tunnetta ja nostavat mielialaasi salamannopeasti.

2. Orgasmit vähentävät stressiä
Saavuttaessasi kliimaksin, aivojesi hermosolut vapauttavat hormonia nimeltä oksitosiini, joka rentouttaa ja antaa sinulle turvallisuuden ja kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteita. On lisäksi tieteellisesti todettu, että oksitosiini laskee verenpainetta ja vähentää vartalossasi olevien stressihormonien määrää. 

3. Orgasmit vahvistavat parisuhdetta
Oksitosiini on varsinainen ihmeaine, sillä sen lisäksi, että se vähentää stressiä, tutkimusten mukaan sillä on myös vetovoimaa ja rakkautta lisäävä vaikutus parisuhteessa. Oksitosiinia erittyy seksin, pitkäkestoisen katsekontaktin ja pitkien halausten aikana. Siksi sitä kutsutaan usein myös ‘rakkaushormoniksi’.

4. Orgasmit parantavat untasi
Jos painat pään tyynyyn orgasmin saamisen jälkeen, nukut sekä syvemmin että paremmin. Amerikkalaisen National Sleep Foundationin mukaan se johtuu osin siitä, että vartalosi on ylipäänsä rentoutuneempi, mutta myös koska orgasmi saa veren estrogeenitason nousemaan ja siten parantaa REM-unen laatua. REM on se tärkein univaihe, jonka aikana kaikki elimistön solut toipuvat ja palautuvat.

5. Orgasmeilla on kipua lievittävä vaikutus
Nyt loppuu kipulääkkeiden nappailu. Kun saat orgasmin, aivosi vapauttavat endorfiineja, joilla on kipua lievittävä, morfiinia muistuttava vaikutus vartaloosi. Sanotaan, että orgasmien pitäisi olla tehokkaampi apu mm. kuukautiskipuihin, migreeniin ja nivelkipuihin kuin parasetamolin. Rutgers University -yliopiston tutkija Beverly Whipple teki kattavan tutkimuksen, jonka mukaan naisten kipukynnys nousi jopa 74,6 % kun he tyydyttivät itsensä orgasmiin.

6. Orgasmit voivat parantaa miesflunssan
No okei, melkein. Saksalaisessa yliopistossa tehty tutkimusprojekti on joka tapauksessa osoittanut, että miehet tuottavat kiihottuneisuuden ja orgasmin aikana enemmän leukosyyttejä, tai nk. ‘tappajasoluja’, jotka boostaavat immuunijärjestelmää ja taistelevat virusinfektioita ja bakteereja vastaan. Lisäuskottavuutta antaa vielä sekin, että kattavat tutkimukset osoittavat, että usein itsetyydytyksen avulla orgasmin saavilla miehillä on pienempi riski sairastua eturauhassyöpään.    

7. Orgasmit lisäävät seksihaluja
Mitä useammin saat orgasmeja, sitä vahvemmiksi muodostuvat aivoissasi olevat yhteydet, jotka aktivoivat ja vahvistavat seksuaalista haluasi. Tai toisin sanottuna: Mitä useammin tyydytät itseäsi tai harrastat seksiä, sitä helpompaa sinun on kiihottua, ja seksuaalinen kiihottuminen ohjaa haluasi. Muna ja kana tai toisinpäin.

8. Orgasmit vahvistavat lantionpohjan lihaksistoa
Kliimaksin aikana koet spontaaneja supistuksia lantionpohjassa, ja siinä missä muutkin vartalosi lihakset vahvistuvat niitä treenatessa, samaa tekevät myös lantionpohjan lihakset. Ja parasta kaikessa? Tutkimukset osoittavat, että naiset, joilla on vahva lantionpohjan lihaksisto, nauttivat myös paremmasta seksistä, kokevat enemmän halukkuutta ja saavuttavat orgasmeja helpommin.

Haluatko teräksisen lantionpohjan? Lue täältä, miten valitset juuri oikeanlaiset geishakuulat ja treenaat lantionpohjasi vahvaksi ja terveeksi.

9. Orgasmit stimuloivat aivojasi
Kun olet kiihottunut ja saat orgasmin, verenkierto ja hapensaanti lisääntyvät niillä aivojen alueilla, jotka eivät muutoin ole niin aktiivisia. Onpa sekin tieteellisesti todistettu, että orgasmit ovat tehokkaampaa treeniä yläpäällesi kuin palapelit, sanaristikot ja sudoku.

10. Orgasmit saavat sinut näyttämään nuoremmalta
Unohda botox. Royal Edinburgh Hospitalin tohtori David Weeks on nimittäin saanut selville, että parit, jotka harrastavat säännöllistä seksiä ja saavat usein orgasmeja näyttävät keskimäärin 5-7 vuotta nuoremmilta kuin parit, jotka eivät harrasta seksiä erityisen usein. Miksi? Nähtävästi siksi, että sekä miehet että naiset tuottavat suuria määriä kasvuhormonia yhdynnän aikana, ja se puolestaan stimuloi solujen jakautumista ja uusiutumista, mikä lisää ihon elastisuutta ja saa sen näyttämään nuoremmalta.

11. Orgasmit paranevat iän myötä
Ei ole mitään syytä vähentää sänkyhommia sitä mukaan kun mittariin tulee lisää vuosia. The American Journal of Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että keskimäärin sekä naiset että miehet kokevat suurempaa seksuaalista tyydyttyneisyyttä iän myötä.

12. Orgasmit pidentävät elämääsi
Mitä enemmän orgasmeja saat elämäsi aikana, sitä pitempään elät. Tähän tulokseen päätyi Walesissa toimiva tutkijaryhmä vuonna 1997 analysoidessaan orgasmien ja kuolleisuuden välistä yhteyttä. Tutkimuksessa todettiin, että kuolleisuus oli peräti 50 % (!) pienempi miehillä, jotka tyydyttivät itseään vähintään kahdesti viikossa verrattuna miehiin, jotka tyydyttivät itseään vain kerran viikossa tai vielä harvemmin. Ja entäs naiset sitten? Amerikkalainen tutkija Howard S. Friedman totesi jo 1960-luvulla, että naiset, jotka saivat säännöllisiä orgasmeja elivät pitempään kuin naiset, jotka eivät kokeneet itseään seksuaalisesti tyydytetyiksi. Että siinä.