Uutiset

10 syytä harrastaa itsetyydytystä

Itsetyydytystä, eli masturbointia tai onanointia ei ole aina katsottu hyvällä. Vanhahtava sana “onanoida” on peräisin raamatun tarinasta (Mooseksen ensimmäinen kirja, jos kiinnostaa), jossa Onan ei halunnut maata veljensä vaimon kanssa, vaan antoi siemenensä mennä maahan. Ja jumalahan ei tästä tykännyt.

Onneksi nykyisin tiedämme paljon enemmän itsetyydytyksestä ja siihen liittyvistä asioista. Yhä harvempi uskoo jumalan rankaisevan siitä sokaisemalla tai laittamalla synnintekijän mustalle listalleen. Sen sijaan nyt keskitytäänkin paljon enemmän siihen, mitä kaikkea hyötyä itsensä koskettelusta voi olla.

Kokosinkin siksi 10 hyvää syytä tänne näin.

Naisten seksileluja keltaisella taustalla

1. Opit tuntemaan vartalosi

Saat selville tutkimalla, mikä tuntuu hyvältä ja ehkä jopa miten saat helpoiten orgasmin. Voit kokeilla erilaisia tapoja nauttia, ja ottaa mukaan tutkimusmatkalle myös penikselle tai vaginalle  tarkoitettuja seksileluja.

2. Stressitasosi laskee

Itsetyydytys on tehokas ja mielihyvää tuottava tapa rauhoittua ja vähentää stressiä. Jos hermojärjestelmäsi on hälytystilassa, on hyvä tietää että apu on aina käden ulottuvilla.

3. Saat orgasmeja

Orgasmi on erittäin palkitseva syy masturboida. Kun laukeat, vartalosi vapauttaa roppakaupalla onnellisuus- ja rakkaushormoneja, joten koko kroppasi saa kylpeä mielihyvässä.

Valkoisia ja keltaisia miesten ja naisten seksileluja

4. Se helpottaa kuukautiskipuja

Jos sinulla on kohtu, masturbointi voi helpottaa kuukautisiin liittyviä kipuja. Se on orgasmin aikana vapautuvien, kipua lievittävien hormonien ansiota.

5. Se vähentää eturauhassyövän riskiä

Jos sinulla on penis, voit vähentää eturauhassyövän riskiä jopa 36%, jos saat siemensyöksyn viisi kertaa viikossa tai useammin. Voit käyttää terveysrutiiniisi myös eturauhaskiihotinta tai kiihottavasti värisevää penisvibraattoria.

6. Se ei lisää sukupuolitaudin riskiä

Seksi itsensä kanssa on mitä turvallisinta turvaseksiä. Voit unohtaa kaikki huolet ehkäisystä ja vain antautua nautinnolle.

3 seksilelua

7. Saat parempaa seksiä

Mitä enemmän masturboit, sitä paremmin tiedät mistä tykkäät. Ja kun tiedät sen itse, voit myös kertoa tai näyttää seksikumppaneillesi, mikä toimii.

8. Seksihalut saattavat kasvaa

Useinhan käy niin, että nälkä kasvaa syödessä. Eli saatat huomata seksuaalisen halukkuutesi vain kasvavan, mitä enemmän harrastat seksiä itsesi kanssa.

9. Nukut paremmin21

Masturboinnin rentouttavat ja stressiä vähentävät ominaisuudet auttavat nukkumaan paremmin ja saamaan syvempää unta.

10. Hellittelet itseäsi

Itsetyydytys on itsensä rakastamisen ultimaattinen muoto. Ja self love on tärkeää sukupuolesta riippumatta, olit sitten sinkku tai sitoutunut.

Seksileluja oranssilla taustalla